Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Minutu prije slijetanja u rijeku

Razgovor prilikom prizemljenja Airbusa 320

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ah, udarili smo jato ptica, ne radi nam ni jedan motor, vraćamo se nazad', riječi su pilota Chesleya Sullembergera za vrijeme vožnje na letu 1549 i upravljanja Airbusom 320 koji je 15. siječnja sletio u njujoršku rijeku Hudson.

Federalna avijatičarska administracija objavila je audio sminku pilota s centrom u zračnoj luci La Guardia u New Yorku samo minuta prije slijetanja. 'Da, da, vratite se nazad, skrenite lijevo', rekao je djelatnik kontrole leta pilotu Airbusa 320 te javio novonastalu situaciju kolegama koji su Airibusu oslobodili piste za slijetnje na aerodromu La Guardia, Teterboto i Newark. No, Sullenbergeru je ponestajalo  vremena pa je u zadnjem javljaju kontroli leta objavio da je sletio u rijeku Hudson. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zrakoplov spreman za muzej Dirljiva obljetnica: Pilot heroj sastao se s putnicima nakon dvije godine Slika nije dostupna Bez ozlijeđenih VIDEO: Zrakoplov prisilno sletio nakon eksplozije

>> VIDEO: Pilot spustio avion u Hudson i spasio 148 putnika

>> VIDEO: Slijetanje Airbusa 320 u rijeku Hudson

Svjedoci su nevjerujući svojim očima vidjeli kako Airbus 320 slijeće u rijeku na Manhattanu. Riječni taksiji zajedno sa spasiocima požurili su do zrakoplova kako bi spasili putnike od kojih na sreću nitko nije stradao. U službenom izvješću američkog zrakoplovstva ostat će zabilježeno kako je 150 putnika i pet članova posade prisilno sletjelo u rijeku Hudson.

Australska putnica Emma Sophina koji je preživjela slijetanje u rijeku, kaže kako nema riječi kojim bi zahvalila sabranom pilotu pa mu je napisala pjesmu. Imena 'Pošalji još jednu molitvu' Sophina kaže kako je pjesmu napisala u čast pilotu koji je spasio živote 155 ljudi. Pjesma uključuje stihove kao što su 'poslat ću još jednu molitvu u raj kako bih zahvalila za sve što si za mene napravio'. 

'Zaista sam mu zahvalna što je tako čudesno spustio zrakoplov, napravio je odličan posao i za to treba biti blagoslovljen', rekla je Sophina. Kapetan Sullenberger, nakon čudesnog slijetanja, postao je nacionalni heroj. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene