Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkriće u sjevernoj Mongoliji

VIDEO: Pronađen dinosaur sa samo jednom kandžom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski znanstvenici otkrili su fosilne ostatke dinosaura koji je imao samo jednu pandžu.

Ostaci ovog dinosaura za kojeg se vjeruje da je daleki rođak Tyrannosaurus Rexa su pronađeni u gradu Linhe u sjevernoj Mongoliji. Mjesto otkrića potaknuo je znanstvenike da mu daju ime Linhenykus.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''To je jedinstveno'' Njegova smrt bila je upečatljiva: Otkriven ogromni dinosaur koji je harao sjeverom Italije Slika nije dostupna Paleontolozi pronašli ostatke Veliko otkriće argentinskih znanstvenika: "Riječ je o potpuno novoj vrsti, živjela je na području gdje je ne biste očekivali"

>> VIDEO: Otkriće iz 'zore' dinosaura

>> Otkriven dinosaur s perajom

'Ono što je najvažnije u ovom otkriću je činjenica da je ovo prvi put da je pronađen dinosaur sa samo jednim prstom, odnosno kandžom', izjavio je istraživač Xu Xing iz Kineske akademije znanosti. Za razliku od ranije poznatih dinosaura, Linhenykus ima samo jednu veliku kandžu na ruci za koji znanstvenici vjeruju da je korišten za iskapanje kukaca kojim su se hranili.

Znanstvenici i dalje istražuju je li jedna kandža na ovom dinosauru nastala kao mutacija ili je to rezultat evolucije. Inače, ovaj dinosaur pripada podvrsti theropods, vrsti koja je evoluirala u moderne ptice.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene