Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob u Jeruzalemu

VIDEO: Policija na vjernike bacala suzavac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon molitve u džamiji, muslimani u Jeruzalemu započeli su prosvjed protiv odluke da se dva svetišta koja se nalaze na Zapadnoj obali stave na popis nacionalne baštine Izraela.

Između muslimana i izraelske policije izbili su sukobi u Jeruzalemu. Muslimanski vjernici koji su došli na molitvu u džamiju al-Aqsa u Jeruzalemu, nakon obreda, počeli su marširati iz džamije. Nosili su natpise i mahali zelenim zastavama. Uvijek napeto, na ovom se području u posljednje vrijeme dogodilo nekoliko sporadičnih sukoba povezanih s nedavnom izraelskom odlukom da dva svetišta koja se nalaze na Zapadnoj obali stave na popis nacionalne baštine, javlja AP. Palestinci taj potez iščitavaju kao znak provokacije.

Pročitajte i ovo Napad u Izraelu - 2 Palestinci slave vatrometom Krvoproliće u Jeruzalemu: U pucnjavi ubijeno najmanje sedam osoba, napadač otvorio vatru na ljude koji su izlazili iz sinagoge Mohammad Mehdi Karami i Seyed Mohammad Hosseini NASILNA REPRESIJA Europska unija zgrožena novim pogubljenjima u Iranu: Objesili su prvaka u karateu i dječjeg trenera

>> Izraelska policija sukobila se s muslimanskim vjernicima na Brdu hrama

Neki su vjernici bacali kamenje na policiju i na židove koji su molili kod Zapadnog zida. Kako bi rastjerali gomilu izraelska je policija koristila suzavac, rekao je njihov glasnogovornik dodajući kako je u sukobu nekoliko lakše ozlijeđenih osoba.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene