Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CIjela zemlja bijesna

PRETUKAO GA PRED OČIMA NJEGOVIH SINOVA 'To je trebao biti dan slavlja'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jose Magalhaes dobio je batine pred očima sinova starim devet i 13 godina. Policajac tvrdi da ga je pljuno, a on te optužbe negira.

Nakon što je objavljena snimka portugalskih policajaca koji premlaćuju srednjovječnog nogometnog navijača pred njegova dva maloljetna sina, cijeli Portugal digao se na noge, a svoju stranu priče novinarima je ispričao pretučeni muškarac, piše Guardian. 

Pročitajte i ovo Razbijeno staklo na automobilu parkiranom kod groblja Markovo polje Oglasila se i policija Građanima provaljuju u automobile dok obilaze posljednja počivališta svojih najmilijih: "Dok smo palili svijeću, začuo se..." Dječaci uhićeni nakon što je nekoliko životinja ubijeno na koledžu na londonskom koledžu Dječaci od 11 i 12 godina uhićeni nakon što je nekoliko životinja ubijeno: "Ovo je bila užasna epizoda"

Jose Magalhaes vodio je svoje sinove i 66-godišnjeg oca na utakmicu Benfice protiv Vitorije Guimaraes. Rezultat 0:0 značio je da je Benfica osvojila naslov prvaka Portugala.

VIDEO Pogledajte velike nerede u Lisabonu: Evakuiran dio grada!

Video na kojem se vidi kako policajci udaraju i 66-godišnjeg muškarca izazvao je zgražanje javnosti te doveo do službene istrage zbog navodne zlouporabe policijskih ovlasti.

42-godišnji Magalhaes izjavio je u utorak za AP kako je policija dopustila da sa sinovima starim devet i 13 godina napusti stadion prije drugih jer su dječake gnječili navijači koji su slavili osvajanje naslova.

'To je trebao biti dan slavlja', rekao je razgovarajući s novinarima u svom rodnom gradu Matosinhos.

Snimka koja se neprestano vrti na portugalskoj televiziji i društvenim mrežama, prikazuje članove obitelji Magalhaes u blizini zidića izvan stadiona.

Horor u Srbiji: Obiteljsko nasilje u dva dana odnijelo 13 života

Jose Magalhaes kaže da mu je prišao policajac i pitao ga zašto je vodio djecu na stadion ako je znao da bi moglo biti problema. Odgovorio mu je da bi se trebao više birnuti oko problema unutar stadiona, a u sljedećem trenutku je, kaže, policajac nasrnuo na njega.

VIDEO Šokantna snimka: Policija mlatila oca i djeda, dijete vrištalo!

Drugi policajac sa štitom u rukama zadržao je njegovog uplakanog devetogodišnjeg sina. Magalhaes je bio posebno zabrinut za mlađeg dječaka koji nije razumio što se događa.

'Htio sam doći do njega i utješiti ga i smiriti', rekao je otac. Umjesto toga policajci su mu stavili lisice na ruke i odveli ga.

Mora objasniti djeci što se dogodilo

Na prvom sudskom ročištu u ponedjeljak policajac je rekao da je Magalhaes pljunuo na njega, a on te optužbe negira. Policija je protiv njega podnijela prigovor zbog prijetnje i opstrukcije. Ured javnog tužitelja istražuje postoji li dovoljno dokaza za formalnu optužbe protiv njega.

Magalhaes i njegov otac planiraju podnijeti tužbu protiv policije iako priznaju da policajac koji ga je udario ne predstavlja cijelu policiju.

U međuvremenu mora objasniti svojoj djeci što se dogodilo. On i supruga su ih, kaže, uvijek učili da su policajci njihovi prijatelji, pa dječaci ne razumiju zašto su se tako ponašali.

Nada se da će u u tjeranju loših sjećanja barem malo pomoći poziv Benfice da dođe na završnu utakmicu ove sezone. No, poručuje kako će fizičke rane zacijeliti puno brže nego psihičke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene