Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Opirao se uhićenju

VIDEO Pogledajte trenutak privođenja rumunjskog tajkuna koji je htio kupiti HŽ Cargo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gruia Stoica uhićen je zbog sumnje u davanje 3 milijuna eura mita za povjerljive informacije. Riječ je o vlasniku Grampet grupe koja je bila jedini potencijalni kupac HŽ Carga.

Biznismen Gruia Stoica uhićen je u Rumunjskoj zbog sumnje u davanje mita. Gruicu se tereti da je odvjetniku Dori Bostinu platio tri milijuna eura da mu dojavi povjerljive podatke o natječaju za prijevoz ugljena za rumunjsku energetsku kompaniju Complexul Energetic Oltenia, posebno o ponudi koju je dala državna željeznička tvrtka CFR Marfa – tvrtka u kojoj je Stoica pokušao kupiti većinu dionica, ali bez uspjeha.

Pred Nacionalno ravnateljstvo za borbu protiv korupcije je dovezen s lisicama na rukama. Soicu je, kako prenose rumunjski mediji, Nacionalno ravnateljstvo za borbu protiv korupcije već zvalo na saslušanje, no on je odbijao doći. Tužitelji su zatražili nalog za pretragu i uspjeli ući u njegovu kuću. Budući da se opirao uhićenju, stavili su mu lisičine.

Pročitajte i ovo Ilustracija na obali Crnog mora NATO povlači potez koji će sigurno razbjesniti Putina Claudiu Tarziu Skandalozna izjava Šef rumunjske stranke želi dijelove Ukrajine: "Nećemo biti istinski suvereni dok ne reintegriramo našu državu"

Zbog mita uhićen rumunjski tajkun koji je htio kupiti HŽ Cargo!

Uhićen je i odvjetnik Bostina koji je optužen za primanje mita te mu je zabranjeno da napusti Bukurešt.

Ova je vijest odjeknula i u Hrvatskoj budući da je Grampet grupa bila jedini potencijalni kupac HŽ Carga. Nakon samo pola sata saborske sjednice, dio oporbe zatražio je stanku zbog očitovanja o uhićenju predsjednika uprave rumunjske grupacije. 'Ministar Siniša Hajdaš Dončić mora podnijeti ostavku', poručili su danas u Saboru HDSSB i laburisti.

Laburist Mladen Novak otišao je i korak dalje. "Ministar treba dati ostavku, ali i premijer s obzirom na sve što se događa u tome sektoru", rekao je Novak.
Istovremeno, s druge strane Markova trga Vlada je i službeno odlučila da se HŽ Cargo neće prodavati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene