Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uhićen direktor

Na Vladi o uhićenju u Grumpetu: Uhićen je zbog nečega!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada se na današnjoj sjednici očitovala o odustajanju od prodaje udjela u HŽ Cargu, a potom izvjestili da je direktor rumunjske firme Grampet uhićen 'zbog nečega'.

Vlada se na Sjednici očitovala o prihvaćanju informacije o odustajanju od prodaje 75% poslovnih udjela u društvu HŽ Cargo.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović - 2 Objava na Facebooku Oglasio se Milanović! "Mandat može dobiti..."

Ministar Siniša Hajdaš Dončić rekao je kako je tijekom pregovora došlo do značajnih odstupanja ponuđača, na primjer nisu izvršene neke obveze restrukturiranja te je predložio Vladi odustajanje od prodaje HŽ Carga.

'Do prekida pregovora o prodaji HŽ Carga došlo je zbog značajnog odstupanja od uvjeta natječaja', rekao je Dončić. Vlada je prijedlog i službeno usvojila.

Hajdaš Dončić: Otpuštamo 1.100 radnika HŽ Carga!

Premijer Siniša Hajdaš Dončić potom je izvijestio kako je jučer priveden Gruia Stoica predsjednik Uprave rumunjske Grampet Grupe, koja je željela preuzeti HŽ Cargo. Na pitanje Milanovića zašto? Hajdaš Dočić odgovorio je - 'zbog nečega'

Zbog mita uhićen predsjednik uprave tvrtke koja je jedina htjela kupiti HŽ Cargo!

Govoreći o nacrtu prijedloga zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija, ministar financija Slavko Linić je rekao kako treba urediti sustav financijskog postojanja, jer su primijećeni nedostaci uredbe primjena načela javnosti i transparentnosti. Sve neprofitne organizacije koje imaju gospodarsku djelatnost, a ostvare više od 230.000 kuna, dužni su, prema prijedlogu, osnovati trgovačko društvo.

Ministar Predrag Matić je, govoreći o prijedlogu nacionalnog programa psihosocijalne i zdravstvene pomoći sudionicima i stradalnicima Domovinskog rata, Drugog svjetskog rata te povratnicima iz mirovnih misija, rekao kako se radi na osnivanju veteranskih centara gdje bi im se pružale zdravstvena skrb i socijalne usluge.

Ministrica Milanka Opačić izložila je prijedlog strategije socijalne skrbi za starije osobe u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2014. do 2016. godine. 'Strategijom socijalne skrbi za starije osobe uvodimo mehanizme zaštite starijih', rekla je ministrica.

Govoreći o prijedlogu Ivana Šimunovića, zastupnika u Hrvatskome saboru, o odluci o proglašenju gospodarskog pojasa Republike Hrvatske na Jadranskom moru, premijer Milanović ga je nazvao HDZ-ovim zastupnikom, a on je zapravo zastupnik HSP AS-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene