Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Život u Islamskoj državi

VIDEO Život pod terorom islamista: Žena snimila šokantne scene života u glavnom gradu Islamske države

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je žena skrivenom kamerom snimila razne situacije na ulicama Rake, glavnog grada Islamske države.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STRAŠNI DETALJI TORTURE DŽIHADISTA Žene tukli motkama i lancima, ovako su reagirale u trenutku kad su oslobođene Slika nije dostupna 'Napadajte nevjernike' PORUKA PRIJE NAPADA 'Dolazim u Tunis ovo ljeto'

Noseći pokrivalo za tijelo, obavezno na područjima kojima teror provodi ISIL, jedna je žena uspjela sakriti kameru i snimiti s čim se sve susreće na ulicama Rake u Siriji.

Pripadnici Islamske države pokušavaju uspostaviti kalifat na osvojenim područjima koja sad već obuhvaćaju poveći dio Sirije i Iraka. Video kojeg je prvo imitirala francuska televizija France 2, pokazuje Francuskinje koje su u IS stigle iz Europe kako bi se pridružile islamistima i pružale im intimno zadovoljstvo.

Žena sa skrivenom kamerom ušla je u prostoriju u kojoj je bilo nekoliko žena koje su sjedile ispred kompjutera i pričale na francuskom. Pretpostavlja se da su razgovarale sa svojim obiteljima uvjeravajući ih da je sve što vide na televiziji laž.

Jedna žena koja, čini se, u naručju drži dijete, govori: 'Ne vraćam se. Govorim ti to otvoreno. Nisam riskirala doći ovdje da bih se vraćala u Francusku. Neću se vratiti. Ne želim se vratiti, jer mi je ovdje dobro. Sve što vidiš na televiziji je laž', tvrdi žena.

AUDIO Čovjek koji je pobjegao džihadistima: 'Raka je crna rupa na Zemlji'

Ali prizori na snimci prije toga pokazuju ne baš uobičajeno ponašanje na ulicama. Svugdje su muškarci s oružjem, oko ramena mnogima je obješena puška. Puške nose i žene koje idu s djecom u park.

U jednom trenutku snimateljicu pozivaju dva muškarca koja su je uočila iz vozila. Kada im je prišla, oni joj govore: 'Kako se to ponašaš u javnosti? Vidimo ti lice. Nikab ti je pretanak. Bog voli žene s prekrivenim licem.'

Žena se ispričava i kaže da će drugi put nositi deblji nikab.

Cristyan Benedict iz Amnesty Internationala komentirao je ovaj video riječima da je najbolje što se tim ženama može dogoditi jest samo diskriminacija, a najgore i više vjerojatno jest da će biti otete, silovane i ubijene.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene