Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatična snimka

VIDEO Opasne vrućine: Samo je 15 minuta dovoljno za tragediju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svake godine mediji javljaju o slučajevima gdje su roditelji ostavili svoju djecu u automobilima za vrijeme velikih vrućina. Javnost se upozorava na ovaj problem poprilično dramatičnom snimkom.

Svake godine mediji javljaju o slučajevima gdje su roditelji ostavili svoju djecu u automobilima za vrijeme velikih vrućina, stoga je napravljen video spot koji bi trebao upozoriti roditelje na opasnost ostavljanja. Spot na vrlo slikovit način opisuje što se događa s djetetom kada ostane samo u vrućem automobilu.

>>
Ministarstvo UPOZORAVA: 'Budite oprezni zbog vrućina !'

Prema podacima iz spota, u Americi svakih 10 dana jedno dijete umre zbog toplotnog udara nakon što je ostavljeno u automobilu. Od 1998. godine se na takav način dogodilo 575 smrtnih slučajeva, a u čak 73 posto tih slučajeva bila je riječ o djeci mlađoj od dvije godine.

Samo 15 minuta u vrućem automobilu je dovoljno da zbog toplotnog udara nastupe trajna oštećenja mozga i bubrega. Kada tjelesna temperatura djeteta dosegne 41,5 stupnjeva dijete počinje umirati. Stoga, ne ostavljate djecu samu u automobilima ni na pet minuta. Pogledajte video.

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook   Pročitajte i ovo Užasne vrućine na Filipinima - 2 zatvoreno 6700 škola na Filipinima Ljudi od vrućine ne mogu disati, temperature idu do 47 stupnjeva: "Idućih dana bit će još gore" Ilustracija optužuju vlasti Umro od srčanog udara na plaži, a onda je obitelj doživjela novi šok: "Čije su nam tijelo to dovezli?!"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene