Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Otpao je prozor"

VIDEO Nevjerojatna snimka drame u zrakoplovu: "Proglasili smo uzbunu, imamo 177 putnika"

Greška na zrakoplovu
Greška na zrakoplovu Foto: Platforma X
Objavljena je nevjerojatna snimka hitnog slijetanja putničkog zrakoplova nakon što je prijavljen problem s tlakom.

Zrakoplov Alaska Airlinesa sinoć je prisilno sletio u Portland, Oregon, nakon što je osoblje prijavilo problem s tlakom u zrakoplovu. Prema izvješću CNN-a, službenici su potvrdili ovaj incident, dok je jedan od putnika izjavio da je prozor aviona u kojem je bio 171 putnik i šest članova posade pao tijekom leta.

Prema informacijama Flightradar24, zrakoplov je bio u zraku oko 20 minuta nakon polijetanja iz međunarodne zračne luke Portland prije nego što se vratio na pistu.

  Pročitajte i ovo Teška neseća na A1 kod Karlovca Tri osobe poginule DORH objavio kako je došlo do stravične nesreće: "Ljudi iz Alfe su poginuli na mjestu, a iz kombija su svi poispadali"

"Treba nam skretanje. Proglasili smo uzbunu. Pada pritisak. Imamo 177 putnika u avionu", pilot objašnjava.

Jedan od putnika, Kyle Rinker, rekao je za CNN da se prozor odvojio od aviona ubrzo nakon polijetanja.

"Dogodilo se iznenada. Čim smo došli do određene visine, prozor/zid aviona je ispao, a nismo ni primijetili dok se nisu aktivirale maske s kisikom", rekao je Rinker.

Silina zraka u jednom je trenutku dječaku poderala majicu čija se majka držala. Putnici su također u čudu gledali kako njihove telefone "usisava" noćno nebo. Zastrašujuća snimka prikazuje putnike kako gledaju kroz zjapeću rupu u trupu aviona.

Čudom nije bilo ozlijeđenih u zrakoplovu, koji je u promet ušao tek u studenom 2023. Boeing, Alaska Airlines i Nacionalni odbor za sigurnost prometa pokrenuli su istrage.

Američke zrakoplovne vlasti potvrdile su da je riječ o avionu "Boeing 737 Max 9", koji je dobio dozvolu za letove 25. listopada prošle godine. Trenutno je u tijeku istraga o ovom incidentu.

Iz kompanije Alaska Airlines rekli su za CNN da su upoznati s incidentom i da trenutno rade na prikupljanju dodatnih informacija. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene