Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izlivena nafta ugrožava okoliš

VIDEO: Najveća ekološka katastrofa u Australiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nafta izlivena s teretnog broda početkom tjedna pronašla je put do obale Australije te onečistila područje od 64 kilometra Queenslanda. Premijer Kevin Rudd opisao je situaciju kao 'potencijalnu tragediju za okoliš'.

Premijer Australije onečišćeno je područje proglasio zonom katastrofe i upozorio da onima koji su upravljali brodom prijeti tužba, prenio je AP. Popularna turistička plaža Sunshine, kao i otok Moreton i Bribie, proglašeni su zonama katastrofe. Vlasti su objavile kako je u oceanu završilo 30 metričnih tona nafte.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zaštita okoliša WWF analizirao programe stranaka i njihova rješenja za ovaj gorući problem, pogledajte što su zaključili Slika nije dostupna Južna Koreja: Naftna mrlja se širi

Premijerka Queenslanda Anna Bligh rekla je kako je nafta mrlja veća nego je prvo izvješteno, ali nije rekla o kojoj se količini točno radi. Na otoku Moreton odmah su bili aktivirani radnici koji su čistili štetu i spašavali životinje. Utjecaj na bogat divlji život ove regije sve je više očit. Mrlja je utjecala na kornjače i njihova jaja, a mnoge su ptice prekrivene naftom. Plaže na tom području su očišćenje od katastrofe, a premijer Kevin Rudd opisao je situaciju kao 'potencijalnu tragediju za okoliš'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene