Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napravili veliki krater

VIDEO: 'Meteorit' je bio samo prijevara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pad meteorita u Latviji, potvrdili su stručnjaci, bio je samo prijevara.

Sumnjivi pad meteorita u Latviji zapravo je samo kao prijevara, rekli su stručnjaci, javlja Reuters. Za 15 metara širok i tri metra duboki krater u polju ispred grada Mazsalaca, isprva je rečeno da je uzrokovan užarenom kuglom koja je u nedjelju pala s neba. ‘Rečeno nam je da je veliki objekt koji gori brzo padao s neba te je napravio rupu na tlu, a nakon toga još neko vrijeme nastavio gorjeti, nakon čega je izgorio’, rekao je lokalni šef vatrogasaca Janis Skastins kada je istraživao sinoć mjesto pada navodnog meteorita.

Pročitajte i ovo Dokumenti, ilustracija moraju znati i jezik Tisuću Rusa mora hitno riješiti svoj status u ovoj zemlji ili će biti protjerani Slika nije dostupna Poslana hitna ekspedicija VIDEO Misteriozan krater pojavio se na 'kraju svijeta'!

>> U Latviji pao meteorit, ostao krater širine 20 m?

Grupa lokalnih studenata filma rekli su kako su svjedočili padu meteorite i objavili snimku goreće kugle na internetu. Vatrogasci i spasioci, kao i oružane snage pozvane su na mjesto događaja zbog straha od radijacije. Ali stručnjaci koji su stigli na mjesto navodnog pada rekli su da prizorom i nisu bili impresionirani, te su priču ubrzo obilježili kao šalu. Geolozi i astrolozi sa lokalnih sveučilišta zaključili su kako je očito da je krater napravio čovjek. ‘To je jednostavno iskopana rupa. To se vidi po izgledu trave. Da se dogodio pad meteorita, trava bi bila spaljena. Čudo je samo da se oko ovoga podigla tolika buka’, rekao je geolog Dainis Ozols. Vatru u centru rupe, također su zapali su ljudi.

Telekomunikacijska tvrtka priznaje šalu

Telekomunikacijska tvrtka priznala da je izmislila priču o padu meteorita na sjeveru Latvije radi reklame. Glasnogovornik tvrtke, kako prenosi latvijska novinska agencija Leta, rekao je da je šala trebala 'nadahnuti Latviju' i ponuditi svijetu druge vijesti o toj zemlji, a ne samo one o gospodarskoj krizi koja ju je zahvatila. Usto je rekao da će tvrtka nadoknaditi troškove latvijskoj hitnoj službi koja je u nedjelju poslala svoje ekipe na mjesto događaja.

Latvijske vlasti su troškove slanja vatrogasaca, policije, vojske i znanstvene ekipe procijenile na najmanje 2.000 lata (2.800 eura).Latvijska policija je bila zaprijetila pokretanjem kriminalističke istrage ako se pokaže da je pad meteorita bio šala. Stanovnici Mazsalace, sela u okrugu Valmieri na sjeveru Latvije obavijestili su vlasti da je na njihovo selo s neba pao predmet koji je zapalio polja. (I.D. / Hina)

Sporni krater možete pogledati u priloženom videu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene