Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potres u Kini

VIDEO: Masovno kremiranje više od 1.100 stradalih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stotine trupala kremirana su u kineskoj pokrajini Qinghai kako bi se spriječilo širenje epidemija, tri dana nakon potresa u kojemu je poginulo više od 1100 osoba a više od 400 ih je nestalo, prema najnovijim podacima.

Kako je službeno objavljeno, u potresu do kojeg je došlo u srijedu u toj zabačenoj pokrajini na tibetanskoj visoravni, na zapadu Kine, smrtno su stradale 1.144 osobe, 11.744 je ozlijeđeno, a 417 ljudi smatra se nestalima. Stotine trupala - žena, muškaraca i djece, prevezeno je kamionima prema mjestu za kremaciju u gradu Jieguu koji se nalazi blizu epicentra potresa a potom su ih redovnici poredali na nekih 150 metara drvene podloge.

Pročitajte i ovo Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo" Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće"

Oko njih je na stotine redovnika pjevalo pogrebne napjeve. Potom su tijela, nakon posljednjeg budističkog blagoslova, poškropljena benzinom i zapaljena je vatra. Potres u Qinghaiju, pokrajini odakle potječe sadašnji Dalaj lama, pogodio je područje nastanjeno većinom Kinezima tibetanske etničke skupine: oni čine 97 posto od 100.000 stanovnika prefekture Yushu. Po pisanju pekinških medija, koji citiraju lokalne dužnosnike, ukupno bi u subotu trebalo bi spaljeno 740 trupala. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene