Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštećeno 300 kuća

VIDEO Dva potresa u 24 sata prodrmala Nikaragvu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres jačine 6,6 stupnjeva u petak je pogodio jugozapad Nikaragve, prodrmavši zgrade u glavnom gradu Managui, a podrhtavanje se osjetilo i do San Josea na Kostarici.

 Epicentar potresa bio je 24 kilometara južno od grada Granade, nedaleko pacifičke obale, na dubini od 138,6 kilometara, navodi Američka geološka služba USGS.

Pročitajte i ovo Potres u blizini Rijeke Magnitude 3,1 Potres u blizini Rijeke: "Izuzetno jak i glasan zvuk. Kao da je nešto eksplodiralo" Stjepan Prašnjak, Strašnik Epicentar potresa tri godine nakon Imaju desetero djece, a tri godine nakon potresa spavaju u kontejnerima: "To su velike i teške rane za koje treba dobar doktor da ih zaliječi"

Broj ozlijeđenih popeo se na 200, a 23-godišnja žena uslijed potresa je dobila srčani udar i preminula. Oštećeno je 300 domova, a najmanje 23 potpuno je srušeno. Vlasti su naredile rušenje dvije zgrade, javlja USA Today.

VIDEO Pogledajte što su potresi izbacili na površinu!

Američka nacionalna uprava za oceane i atmosferu objavila je da se ne očekuje tsunami jer se potres zbio na velikoj dubini

Podrhtavanje tla uslijedilo je samo dan nakon potresa od 6,1 stupnjeva, koji je pogodio zapadni dio Nikaragve, na dubini od 10 kilometara, koji je u nekim dijelovima glavnog grada te zemlje uzrokovao prekid struje i telefonskih linija. (I.D. /Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene