Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginula 41 osoba

VIDEO: Izrael se bori s najvećim požarom u povijesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrael se suočava s najvećim požarom u povijesti.

U požaru je do sada poginula 41 osoba, a Izraelu je u pomoć stiglo 10 opremljenih zrakoplova iz Grčke, Cipra i Španjolske.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja?

>> Prevrnuo se i zapalio autobus sa zatvorenicima, 40 poginulih!

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu okupio je čelnike sigurnosnog kabineta kako bi odredi iduće poteze. 'Ovaj požar je neviđen i na međunarodnoj je razini', rekao je. Zbog požara je evakuirano više od 17.000 ljudi iz 10 gradova i sela.

Posljednji je evakuiran grad Tirat HaCarmel gdje su policajci na razglas vikali naredbe o evakuaciji.

Farme koje su se nalazile u šumi potpuno su sravnjene sa zemljom, a u požaru su stradali čuvari zatvora kada im je autobus u kojem su se nalazili zahvatila vatra. 900 zatvorenika iz lokalnog zatvora premješteno je na sigurno, prenosi The Hindu.

Izraelski vatrogasci rekli su da je to najveći požar u povijesti zemlje prilikom kojeg je izgorjelo 2.800 hektara. U toj su zemlji mjesecima bile visoke temperature, a ovaj studeni bio je najsuši u posljendih 60 godina, što je olakšalo širenje požara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene