Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video igra inspirirala tinejdžera da seksualno napastuje četiri žene?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tinejdžer je seksualno napastovao četiri žene po uzoru na nasilnu video igru 'Grand Theft Auto'.

19-godišnji Ryan Chinnery kružio je ulicama u svojem autu tražeći žene koje je smatrao prostitutkama, nakon što je postao opsjednut scenama iz video igre.

Pročitajte i ovo Položaj žena - 1 Položaj žena Imaju manje plaće, niže pozicije i manje mirovine, ali: Kad neće milom, onda će europskom direktivom Zašto se Dan žena slavi baš na 8. mart? 8. mart Zašto Dan žena slavimo baš na današnji dan?

Žrtve, od kojih niti jedna zapravo nije bila prostitutka, napadao bi po noći.

Na sudu je iznjeta i mogućnost da je na njega utjecala video igra u kojoj se glavni lik vozi po ulicama grada ispunjavajući razne misije, između ostalog naganjajući i prostitutke.

Policija je u njegovom domu pronašla primjerak video igre 'Grand Theft Auto'. Očekuje ga duga zatvorska kazna nakon što je priznao dva napada, a još dva mu se trebaju dokazati.

Perverznom tinejdžeru bilo je samo 17 godina kada se odvažio seksualno napastovati žene.

Prvu žrtvu napao je ispod željezničkog mosta, skinuvši joj hlaće i hvatajući je za grudi. Samo mjesec dana kasnije na nasipu rijeke napao je i drugu žrtvu, no ubrzo je pobijegao nakon što su ga primijetili sportaši koji su se nalazili u blizini. 

Chinneryjev najokrutniji napad dogodio se kada je 42-godišnju ženu uhvatio za vrat. Žrtva je pri pokušaju bijega slomila ruku, no napasnik je ipak uspio skinuti njezinu odjeću, seksualno je napastovati i masturbirati pred njom.

Uhićen je dva dana kasnije prema tragovima DNA koji su pronađeni na žrtvi. U početku je zanijekao svaku povezanost, no na kraju se ipak slomio te plačući sve priznao.

Tužiteljica Eleanor Laws rekla je kako njegova opsjednutost 'Grand Theft Autom' može objasniti i njegov stav prema ženama.

'Prostitutke u video igri mogu biti podvrgnute nasilju. Vrlo je moguće da postoji povezanost između njegove odluke da se odluči na takav potez i višesatnog dnevnog igranja te video igre', dodala je tužiteljica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene