Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedni uspon

UŽIVO Aktivistice Greenpeacea penju se na najviši neboder u Londonu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Aktivistice udruge Greenpeace krenule su u prosvjedni uspon na najviši neboder u zapadnoj Europi, ne bi li upozorile na eksploataciju prirodnih resursa na Arktiku.

Šest aktivistica udruge Greenpeace u četvrtak ujutro počelo se penjati na najviši neboder u zapadnoj Europi, londonski Shard, prosvjedujući na taj način protiv eksploatacije prirodnih resursa na Arktiku koju provodi naftna tvrtka Shell, izvijestila je policija.

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo

'Skupina aktivista odvratila je pozornost čuvarima u podnožju Sharda, a za to vrijeme šesteročlana skupina počela se penjati na neboder', stoji u priopćenju Greenpeacea. 'Ako naše aktivistice uspiju stići do vrha nebodera visokog 310 metara pokušat će ondje razviti umjetničko djelo koje pokazuje ljepote Arktika.'

>> Greenpeaceovi 'polarni medvjedi' privedeni u Moskvi

Greenpeace dodaje kako je Shard izabran jer nadvisuje londonske urede naftnoga diva Shella, a usto je dizajniran na način da podsjeća na krhotinu leda. O akciji Greenpeaceovih aktivistica rano jutros obaviještena je policija. 'Na mjestu događaja su naši policajci koji nadziru razvoj situacije', rekao je glasnogovornik Scotland Yarda.

Stručnjaci procjenjuju da prirodni resursi Arktika sadrže oko 90 milijardi barela nafte i oko 30 posto svjetske količine prirodnog plina. Pristup nafti i plinu sve je dostupniji zbog otapanja leda. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene