Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tisuće natjecatelja

VIDEO/FOTO Tisuće ljudi na glavnoj pariškoj ulici: Održano masovno natjecanje u pisanju diktata

Aktualno Galerija U Parizu održano veliko natjecanje u pisanju diktata - 1 U Parizu održano veliko natjecanje u pisanju diktata - 1 Foto: Afp U Parizu održano veliko natjecanje u pisanju diktata - 2 U Parizu održano veliko natjecanje u pisanju diktata - 2 Foto: Afp U Parizu održano veliko natjecanje u pisanju diktata - 3 U Parizu održano veliko natjecanje u pisanju diktata - 3 Foto: Afp +0 U Parizu održano veliko natjecanje u pisanju diktata - 4 Galerija 1/4 >>
Najpoznatija pariška avenija Elizejske poljane u nedjelju je pretvorena u masovno natjecanje u diktatu na otvorenom, u kojemu su sudjelovale tisuće najpametnijih francuskih knjiških moljaca.

Otkrivajući ''vrlo francusku'' ljubavnu aferu s riječima, više od 50.000 osoba prijavilo se za sudjelovanje u natjecanju pisanja diktata u Parizu. To je prvi takav događaj u svijetu, a u njemu su natjecatelji pokušali vjerno i bez pogreške zapisati tekst koji im se čita.

Od 50.000 prijavljenih osoba odabrano je više od 5000 kandidata u dobi od 10 do 90 godina za sudjelovanje u tri runde. Natjecanje je vodio romanopisac Rachid Santaki.

S 1779 stolova postavljenih na najpoznatijoj pariškoj aveniji, organizatori su nastojali oboriti svjetski rekord za natjecanje u pravilnom pisanju.

Pročitajte i ovo Mladi se vraćaju strukovnim zanimanjima, ilustracija - 1 "Strukovne škole pokreću svijet" Najbolji učenici strukovnih i obrtničkih škola na jednom mjestu: "Ne želim ići van, sviđa mi se ovdje"

U prvoj je rundi novinar Augustin Trapenard čitao isječak iz Papine mule francuskog pisca Alphonsea Daudeta. Natjecanje je sadržavalo i sportsku rundu tijekom koje je čitao ragbijaš Pierre Rabadan, kao i rundu sa suvremenom tematikom tijekom koje je čitala spisateljica i novinarka Katherine Pancol.

Marc-Antoine Jamet, predsjednik Odbora Champs-Elyseesa, koji je bio domaćin natjecanja u diktatu, rekao je da je značenje događaja veće od samog pravilnog pisanja.

"Diktat nam pomaže da živimo zajedno, on ujedinjuje", rekao je.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene