Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugledali se na hrvatske kolege

VIDEO: Europski seljaci blokirali Bruxelles

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko stotinjak traktora blokiralo je ulice Bruxelles uoči summita Vijeća EU kako bi upozorili na probleme koje bi mogle izazvati nove planirane kvote za mlijeko do 2015. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nezadovoljni poljoprivrednici prolijevali mlijeko ispred Ministarstva Slika nije dostupna Foto: Mljekari traktorima krenuli na prosvjed u Zagreb

Jedan je muškarac priveden jer se pokušao probiti kroz kordon policije koja čuva zgradu u kojoj se kasnije tijekom dana trebaju sastati lideri država članica Europske unije koji će između ostalog razgovarati i o kvotama za mlijeko koje muče europske seljake, prenosi Reuters. Nove kvote mogle bi, prema njihovim riječima narušiti cijenu mlijeka, zbog koje će mnogi seljaci morati zatvoriti svoje farme.

>> Vladini predstavnici s pregovora pobjegli od novinara

>> Pankretić kaže da nema novca za seljake, Sanader mu poručuje da ga nađe

Oko 100 traktora iz Njemačke, Nizozemske i Belgije pohitali su u Brussels prije nego sastanka lidera zemalja EU. Farmeri žele da vlade Europske unije odbace planirane kvote za mlijeko do 2015., jer boje se da će zbog toga cijene mlijeka biti niže.

'Porez na euro spašava živote'

Komisija EU želi prekinuti državnu intervenciju, govoreći kako bi cijene trebalo određivati tržište. U međuvremenu, grupa prosvjednika odjevenih u kostime superheroja koji nose maske lidera EU pozvali su Uniju da uvede mikro porez na transakcije valuta kao bi prikupila novac i osigurala osnovnu zdravstvenu skrb za siromani dio svijeta. Pozirali su za fotografe i uzvikivali 'porez na euro spašava živote'.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene