Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi nezadovoljni

Vladini predstavnici s pregovora pobjegli od novinara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da pregovori između Vlade i seljaka neće biti laki svjedoči i bijeg predstavnika Vlade od novinara nakon sastanka kroz stražnji izlaz ministarstva poljoprivrede. Iako su svi prije sastanka izrazili optimizam, sa sastanka su izašli nezadovoljni, a razgovore će nastaviti u utorak 23. lipnja.

Sastanak predstavnika Vlade i udruga poljoprivrednika oko otkupne cijene pšenice nastavit će se u utorak, 23. lipnja u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Priopćeno je to iz Ministarstva poljoprivrede nakon poslijepodnevnog sastanka predstavnika Vlade i seljačkih udruga, koje traže otkupnu cijenu pšenice od 1,25 kuna po kilogramu.

Pročitajte i ovo Banski dvori Glas građana Hoće li nova Vlada trajati puni mandat? Građani imaju prilično jasnu procjenu Andrej Plenković Iz minute u minutu Hoće li ovako izgledati Plenkovićeva većina? Oglasio se član Domovinskog pokreta: "Znate koja je naša polazišna osnova"

Na današnjem je sastanku dogovoreno da će se nastaviti razgovori o dinamici isplate 15 posto razlike poticaja u ratarstvu u utorak, 23. lipnja, u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja zajedno sa predstavnicima seljačkih udruga. Nastavit će se aktivnosti Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Vlade za osiguravanje uvjeta za otkup ukupnih količina pšenice za 2009. godinu, a također će se nastaviti pregovori sa otkupljivačima žitarica s ciljem preuzimanja ukupnih količina te definiranja optimalnih troškova otkupa i skladištenja.

>> Pregovori oko pšenice za danas gotovi

Ti su zaključci donijeti na današnjem sastanku potpredsjednika Vlade Jadranke Kosor i Damira Polančeca te ministara Božidara Pankretića, Petra Čobankovića i Ivana Šukera sa predstavnicima seljačkih udruga oko otkupne cijene pšenice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene