Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanovništvo evakuirano

VIDEO: Erupcija vulkana u Japanu, 'bombardirani' automobili

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vulkanska erupcija podigla je paniku na jugu Japana. Erupcija na planini Kirishima bacala je vrući pepeo i kamenje do dva kilometra u zrak, a lokalno stanovništvo je evakuirano.

Lokalne vlasti nakon erupcije bile su primorane podići stupanj uzbune i evakuirati stanovništvo u podnožju, u krugu od dva kilometra od same planine, prenosi agencija Reuters.

Pročitajte i ovo Posljedice erupcije vulkana - 1 Lava se slijeva, gore kuće Hrvat za Dnevnik Nove TV s Islanda: ''Sada je problem drugi vulkan koji je erumpirao unutar zida koji je trebao braniti grad'' Island, 14.01.2024. - 2 Kod Grindavika VIDEO Lava se izlila na ulice, vatra guta kuće, stanovnici očajni, hitne službe upozoravaju: "Ne prilazite gradu"

>> VIDEO: Mitski vulkan rigao vatru puna dva sata

Kako je erupcija trajala čitavu noć, a vulkan je nastavio s aktivnošću i danas, stanovnici podnožja planine u krugu od sedam kilometara medijima su prenijeli da su im se od silne erupcije čitavu noć tresli prozori. 'Nisam mogao spavati jer su se prozori i vrata tresli', rekao je jedan od lokalnih stanovnika, koji živi u mjestu pored grada Nichinana.

Odgođeni letovi

U samom spomenutom gradu, izbačeno vulkansko kamenje oštetilo je nekolicinu objekata i vozila. Jedan stanovnik ispričao je kako mu je kameni projektil probio stražnje staklo na automobilu. On je u tom trenutku baš izlazio iz vozila. 'Pao je na automobil baš u trenutku kad sam izlazio i tražio sklonište', rekao je.

Najmanje četiri leta iz Tokija prema Miyazakiju , odgođena su zbog vulkanskog pepela. Lokalni vulkanolozi očekuju da će vulkan na planini Kirishimi biti aktivan i u narednih nekoliko dana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene