Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeti im izumiranje

VIDEO Dosad neviđene snimke tajanstvenog amazonskog plemena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brazilske vlasti objavile su dosad neviđene snimke pripadnika domorodačkog plemena iz amazonske prašume.

Video snimke koje su objavile brazilske vlasti prikazuju domorodačko pleme iz amazonske prašume, koje je na rubu izumiranja i koje je dosad imalo vrlo malo kontakata s vanjskim svijetom, koji su uglavnom bili nasilne prirode.

Pročitajte i ovo Poplave u Brazilu POPLAVE U BRAZILU VIDEO Kaos nakon pucanja brane: Deseci umrlih i nestalih, ljude spašavali s krovova Potopljen grad u Rio Grande do Sulu Oluja i poplave Obilne kiše odnijele deset života: "Stanje je iznimno ozbiljno, kao da se suočavamo s ratom"

>> Najugroženije amazonsko pleme štite TENKOVI!

Pleme koje se vidi na snimkama jest Kawahiva, a njegovi pripadnici hodaju bez odjeće i koriste lukove i strijele za lov. U jednom trenutku, jedna žena iz plemena, koja je nosila dijete, primijetila je snimatelja i povikala, no snimatelj se uspio povući prije nego li se muški pripadnik plemena s lukom stigao vratiti.

Kawahiva su nomadsko pleme koje ima iznimno rijetke kontakte s ostalim domorodačkim plemenima, a još manje kontakata s nedomorodačkim stanovništvom.

Objavljena video snimka ipak nije najnovijeg datuma, već je snimljena još 2011. ali zbog zaštite Kawahiva plemena objavljena je tek jučer. 'Kad su toliko izolirani, moramo ih i zaštititi od kontakata, jer znamo da im kontakt može naštetiti ili dovesti do njihovog istrebljenja', istaknula je predsjednica brazilske vladine agencije Funai, Maria Augusta Assirati.

Kawahive su prvi put viđeni 1999. godine, a do dan danas se ne zna koliko ihi zapravo ima, prenosi agencija AP.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene