Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sretni vlasnik

VIDEO Kostur T-Rexa na prvoj europskoj aukciji prodan za vrtoglavi iznos

Prvi put u Europi i tek treći put u svijetu na aukciju je došao kostur T-Rexa. Kostur kralja dinosaura prodan je za pravo malo bogatstvo.

Četiri milijuna i 800 tisuća švicarskih franaka. Toliko je sretni vlasnik posegnuo u džep kako bi kupio Trinity, kostur T-Rexa. I još je uštedio s obzirom na to da je cijena bila ispod očekivanog raspona, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Sara Tomašković.

Više od 50 posto izvornih kostiju potječe iz tri primjerka T-Rexa iskopanih u SAD-u između 2008. i 2023. Ostatak su umjetno proizvedeni odlijevi koji zamjenjuju kosti koje nisu pronađene.

Pročitajte i ovo TRX-293 Trinity tiranosaur - 4 Dugačak 11,6 metara! Prvi put u Europi: Prodaje se kostur T-rexa star 67 milijuna godina

"Za to je obično potrebno sedam do deset godina rada. U taj kostur ulaže se više od 10 tisuća sati rada. Kada počnete, nema jamstva da ćete na kraju imati potpunog dinosaura. Zapravo, šanse da ništa ne pronađete su jako velike", zaključio je paleontogist i direktor muzej Aathal u Švicarskoj Hans-Jacob Siber

Kako izgleda kostur T-Rexa pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 




 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene