Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gnusan čin

Američki vojnik iračkim dječacima: Jeste li gay?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki vojnik je video snimku na kojoj se vidi kako vrijeđa dvojicu iračkih dječaka, objavio na internetu. Osim što je razbjesnio američku javnost, protiv njega je pokrenuta i istraga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubio iz osvete Suđenje američkom vojniku zbog ubojstva iračkih civila Slika nije dostupna Sukob na nadzornoj točci Irački vojnik ubio dvojicu američkih

Na snimci se jasno može čuti vojnika Roberta A. Rodrigueza, kako dvojicu iračkih mališana na engleskom jeziku pita jesu li gay i hoće li kad odrastu postati teroristi. Dječaci, koji vjerojatno nisu razumjeli ništa od onoga što im je Rodriguez govorio, samo su se smješkali i veselo podizali palac gore prema kameri i 'moćnom' američkom vojniku.

Video snimku Rodriguez je postavio na svoj Facebook profil, no vojni glasnogovornik, bojnik Bill Coppernoll, naredio je da se snimka ukloni s interneta. 'Incident je trenutno pod istragom, a po njezinom završetku, provest će se adekvatne mjere', rekao je Coppernoll, a prenosi lokalna televizijska postaja WRAL. Na Facebook profilu video je nazvan 'Budući gay terorist!', a ispod je stajao i komentar 'Dosadilo mi je u Iraku pa sam napravio zabavu'.

Žalosna je činjenica da je ona samo jedna u čitavom nizu sličnih, a neke od njih možete vidjeti i u nastavku članka.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene