Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kaos u prometu

Oluja Gerrit udarila svom snagom: Oštećeno više od 100 kuća, uzbuna zbog poplava...

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Oluja Gerrit u noći sa srijede na četvrtak prohujala je kroz Manchester u Ujedinjenom Kraljevstvu. Uništeno je stotinjak kuća, a promet otežan zbog skliskih kolnika, kiše i snijega. Željeznički i zračni promet u potpunom su kaosu.

Oluja Gerrit prešla je u noći sa srijede na četvrtak preko Engleske i Škotske te prouzročila nestanak struje, a oštećeno je više od sto domova.

Otrgnuti su krovovi u Stalybridgeu u grofoviji Greater Manchester zbog vjetra jačine 130 km/h. Padalo je drveće, poplavljene su ceste i željeznička pruga što je uvelike otežalo cestovni i željeznički promet dok su se mnogi stanovnici pokušavali vratiti kućama nakon Božića.

 

 

Problemi su nastali i u zračnome prometu. Na aerodromu Heathrow postavljena su ograničenja letenja zbog snažnog vjetra, a otkazano je 18 letova.  

Nema izvještaja o ozlijeđenima ili poginulima.

Dan nakon

Jutro nakon oluje na snazi su uzbune zbog poplave, a mnogi stanovnici škotskog gradića Cupar morali su zbog poplave napustiti domove.  

Engleske meteorološke službe javljaju da je najgori dio oluje prošao, no i danas će biti vjetra i kiše. 

U dijelovima Škotske palo je mnogo snijega što je uzrokovalo nestanak struje. Pogodovali su mu i snažni naleti vjetra, padanje drveća, grana i raznih krhotina. 

Škotska javna služba javila je da je 25 tisuća domova ponovo dobilo struju dok će njih 16 tisuća biti ponovo spojeno s električnom mrežom tijekom četvrtka.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Godina na izmaku Tomašević odlučan oko zatvaranja Jakuševca: "Imam hrabrosti, neću nikoga čekati niti trpjeti"

Pročitajte i ovo Ilustracija Više od 50 ozlijeđenih VIDEO Stravičan lančani sudar, poginulo 10 ljudi: Izašli iz vozila, a onda se dogodila tragedija

"Neka domaćinstva u ruralnim predjelima vjerojatno će biti bez struje sljedećih 48 sati", rekao je glasnogovornik SSEN-a.

Policija upozorava na poseban oprez na cestama. U južnom dijelu Škotske ceste su i dalje zatvorene. 

Vlakovni prijevoznik LNER, koji povezuje London s istočnom obalom Škotske savjetovao je putnike da ne putuju. Onima koji su zapeli te ne mogu doći do dvojih odredišta rečeno je da odstanu u hotelu. Na  zapadu zemlje vlakovni promet nije moguć. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene