Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radikalizacija iza rešetaka

Dobra ideja ili novi Guantanamo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Velika Britanija planira graditi zatvor poput Alcatraza u koji bi bili smješteni opasni zatvorenici.

Britanski Alcatraz, tako na Otoku zovu zatvor u koji planiraju zatvoriti sve one koji su optuženi za terorizam ili povezanost s terorističkim aktivnostima. Prijedlog je došao iz ministarstva pravosuđa a očekuje se da će ga poduprijeti i ostali ministri.

Premijer David Cameron najavio je početkom tjedna kako su spremni poduzeti značajne reforme u zatvorskom sustavu kako bi zatvorenike povezane s ekstremnim islamizmom odvojili od ostalih i tako spriječili njihovu radikalizaciju.

Trenutno je u britanskim zatvorima smješteno oko 1000 osoba kojima bi mogle pasti pod utjecaj 131 islamista koliko ih je optuženo za terorizam, a Cameron je kazao kako neće 'stajati i gledati' kako šire svoju indoktrinaciju u zatvorima. Ipak, prijedlog o 'džihadističkom Alcatrazu' za sada je neformalan jer se boje da bi mogao postati 'britanski Guantanamo Bay' i tako izazvati osudu javnosti, piše Daily Mail.
 

Pročitajte i ovo ISIS-K sigurnosna opasnost Europa na nišanu terorista, aktivirani sigurnosni alarmi: Iz ove zemlje kreću u napade Osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi dovedeni su pred sud - 7 Brutalne metode Cure snimke mučenja terorista: Jednom na genitalije prikopčali elektrode, drugog tjerali da pojede dio vlastitog uha

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene