Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubijen nenaoružan

Amerika na nogama zbog ubojstva tinejdžera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od stotinu prosvjednika izašlo je u nedjelju navečer na ulice grada Madisona u državi Wisconsin.

Prosvjednici su treći dan prosvjedovali protiv ubojstva nenaoružanog crnog američkog tinedjžera, posljednjeg u nizu ubojstva koja su pojačale zabrinutost zbog rasnih predrasuda u američkoj policiji.

Pročitajte i ovo Vlak zgazio ženu u Kaštel Sućurcu - 2 Kaštel Sućurac FOTO Užasna nesreća u Dalmaciji: Pješakinja poginula u naletu vlaka na pružnom prijelazu Sukob molitelja i prosvjednika kod Kamenitih vrata U Zagrebu Sukob kod Kamenitih vrata: Prosvjednici zapjevali poznatu dječju pjesmu, intervenirala je i policija

Više od stotinu prosvjednika, bijesnih zbog smrrti Tonyja Robinsona kojeg je u petak ubio policajac bijele rase, marširalo je ulicama Madisona prema vijećnici noseći transparente, bubnjajući i pjevajući "Ujedinjeni ljudi nikada neće biti poraženi".

FOTO i VIDEO 'Ako ga ne proglase krivim, nije dobro. Bit će puno krvoprolića'

Policajac Matt Kenny (45) u petak navečer odazvao se pozivu kojim je prijavljeno nasilno ponašanje 19-godišnjeg Tonyja Robinsona te ga je otpratio u njegov stan gdje je, kako je rekao šef policije u Madisonu Mike Koval, policajac dobio udarac u glavu.

Kenny je potom pucao u nenaoružanog mladića koji je kasnije umro u mjesnoj bolnici. Policajac Matt Kenny trenutno je na plaćenom dopustu dok pravosudni organi u Wisconsinu provode istragu.

U posljednjih se nekoliko dana zbog ubojstava nenaoružanih muškaraca, pripadnika manjinskih grupa održavaju prosvjedi od Los Angelesa do države Washington. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene