Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uopće ne želi iz zatvora

'Vani je užasno, a ovdje imam tri obroka, televizor, ništa ne radim'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osuđenik na doživotni zatvor, koji je ubio 61-godišnjaka s invaliditetom, kaže kako uživa u zatvoru jer dobiva dovoljno hrane, ima televizor u ćeliji i ne mora ništa raditi.

Lance Rudge (24), neće biti pušten iz zatvora još najmanje 15 godina, zbog ubojstva Gregoryja Bakera, piše Daily Mail. Jednoj ekipi koja snima dokumentarni film izjavio je kako mu je lijepo iza rešetaka. U kadru se pojavljuje s bejzbolskom kapom na glavi i odjeven u nogometni dres te kaže 'ovdje imate sve što vam je potrebno, radio, televiziju, svoju hranu – čak tri obroka na dan. Meni je ovdje lijepo. Ne želim nikakvu promjenu.'

Pročitajte i ovo Otac prisiljavao svoga sina da trči po traci usprkos opetovanim padovima - 3 Preminuo u bolnici UZNEMIRUJUĆI VIDEO Otac optužen za ubojstvo: Tjerao sina (6) da vježba do iznemoglosti jer je predebeo, objavljena mučna snimka Nika Shakarami mučan slučaj Procurili tajni dokumenti - Niku (16) ubili su policajci: Strpali su je u hladnjaču, seksualno zlostavljali i bacili na ulicu

'Vani je užasno, pronaći posao je prava noćna mora. Nikako ne bih želio biti u toj situaciji. Radije bih ostao ovdje još neko vrijeme, dok se ta loša situacija malo ne smiri', rekao je na upit novinara što misli o vanjskom svijetu.

>> Hoće li Breivik u zatvor ili u umobolnicu?

Rudge je, zajedno sa svojom majkom i prijateljem prije četiri godine osuđen na doživotnu robiju zbog ubojstva. Njegova je majka 2007. godine isplanirala ubojstvo u namjeri da dobije 60.000 funti koje je pokojni gospodin Baker ostavio u svojoj oporuci.

Na nagovor svoje majke, Rudge je natjerao prijatelja da uguši nesretnog 61-godišnjaka u njegovoj kolibi u Staffordshireu. Svi troje kažnjeni su doživotnom robijom, a Rudge je dobio mogućnost pomilovanja nakon što odsluži 18 godina.

>> Prijeti mu 15 godina zatvora jer je djevojku uštipnuo za stražnjicu

Rudge je izjavio i kako mu je suđenje za ubojstvo bilo predosadno. 'Zaspao sam pet puta. Znam da nisam ostavio najbolji dojam, ali nisam si mogao pomoći. Kad su me osudili, mislio sam da ću umrijeti, ali sad više uopće ne razmišljam o tome. Vrijeme čini svoje', rekao je.

Bivši policajac i prijatelj pokojnog gospodina Bakera osudio je njegovo ponašanje i rekao kako taj zatvor više sliči kampu za odmor, nego kaznionici.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene