Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama na istoku Azije

LEDENA OLUJA Umrlo najmanje 85 ljudi, otkazani letovi, turisti zarobljeni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Val hladnoće poharao je istok Azije! Na Tajvanu je umrlo najmanje 85 ljudi. U Južnoj Koreji otkazane su stotine letova pa su blokirani deseci tisuća turista. Grad Hong Kong doživio je najhladniji dan u posljednjih 60 godina.

Idilični južnokorejski otok Jeju tako nije izgledao više od 30 godina. Inače je tamo uglavnom toplo vrijeme, koje, uz lijepe plaže, privlači brojne turiste. No njih 60 tisuća sada je zarobila ledena oluja zbog koje je otkazano više od tisuću letova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkazani letovi i vlakovi VIDEO Strašne oluje haraju Azijom: U Južnoj Koreji evakuirano više od 14.000 ljudi Slika nije dostupna VELIKA SNJEŽNA OLUJA ''Darcy'' luduje u Nizozemskoj, a u Njemačkoj zbog snijega dosad zabilježene 222 prometne nesreće

'Želim se vratiti što prije, ali ne mogu kupiti kartu za zrakoplov i ne znam što će se dogoditi. Moram ići na posao i zato sam zabrinut', rekao je jedan od turista.

Na Tajvanu je palo manje snijega nego u Južnoj Koreji, no zato je val hladnoće bio smrtonosan. Umrlo je najmanje 85 ljudi. Temperatura se spustila do 4 stupnja iznad ništice, što se možda ne čini mnogo, ali na Tajvanu je rijetkost. Mnogi domovi nemaju centralno grijanje, a kobno je bilo i to što je zahladilo vrlo naglo.

I obližnja Kina zahvaćena je velikim zahladnjenjem. Tako hladan dan u Hong Kongu se nije dogodio u posljednjih 60-ak godina.

Zabilježene su i rijetke prirodne pojave. Tako je dio Žute rijeke bio zaleđen, a na japanskom otoku Okinawi prvi put ikada pao je snijeg. Oluja je zahvatila i najveći japanski otok. Snijeg je stvorio velike probleme u prometu, otkazano je 600 domaćih letova. Nevremenu se pripisuje i 5 smrtnih slučajeva.

U međuvremenu, na drugom kraju svijeta, od snježne oluje oporavlja se SAD. Vladine zgrade u Washingtonu i mnoge škole ostaju zatvorene. Broj poginulih u nevremenu popeo se na 29.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene