Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnici teško ozlijeđeni

VIDEO VELIKE EKSPLOZIJE u tvornici plina: 'Činilo se kao da eksplodiraju goleme bombe'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko stravičnih eksplozija odjeknulo je u tvornici plina Blue Rhino nedaleko Orlanda na Floridi.

Nekoliko eksplozija odjeknulo je u tvornici plina na Floridi. Ozlijeđeno je najmanje 7 ljudi, a 3 od njih je kritično, piše NBC News.

Pročitajte i ovo Bicikl, ilustracija Hitna joj nije stigla pomoći Tragedija u Podravini: Pala s bicikla i poginula, pronašao je poštar Ilustracija Izvijestila policija Zbog nestručno spojene plinske boce došlo do eksplozije: Ozlijeđene dvije osobe

Dio ozlijeđenih evakuiran je helikopterima. U početku se nije znalo što je sa 15 radnika, od njih oko 26 koliko ih je radilo u noćnoj smjeni u tvornici Blue Rhin, no na kraju se ispostavilo da su se svi uspjeli spasiti.

Do prve je eksplozije u tvornici plina Blue Rhino u Lake County, pored Orlanda, došlo oko 11 sati navečer o lokalnom vremenu.

'Činilo se kao da eksplodiraju goleme bombe', kaže Norma Haygood koja živi nekoliko kilometara od tvornice.

Eksplozije su trajale sve do nekoliko sati iza ponoći, po lokalnom vremenu. Bilo je evakuirano stanovništvo na udaljenosti od oko 2 kilometra od same tvornice, no vlasti kažu da je sada sve pod kontrolom. 'Više nema nikakve opasnosti za područje oko tvornice', rekao je šerif John Herrell novinarima.

Don Ingram, bivši supervizor u tvornici, rekao je novinarima da je njegov sin, koji živi gotovo 10 km od tvornice, također čuo eksplozije što govori o njihovoj snazi. Rekao je da je u jednom dijelu tvornice nekoliko tankova s velikim količinama propana. 'Mislim da se ne može protiv toga, preopasno je', rekao je Ingram.

Blue Rhino je podružnica Ferellagas Partners, drugog po veličini distributera propana u SAD-u.
 

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene