Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Užas u Švedskoj

Opljačkao bespomoćnog putnika na tračnicama i prepustio ga sudbini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šokantna snimka s nadzornih kamera podzemne željeznice u Stockholmu pojavila se na internetu. Na njoj je vidljivo kako muškarca koji je pao na tračnice i izgubio svijest, pljačka drugi muškarac, umjesto da mu pomogne.

Švedski mediji prenose kako je žrtva pljačke 38-godišnjak, koji se kući vraćao nakon burne noći provedene s prijateljima te kako je bio pod utjecajem alkohola, prenosi The Local. zbog toga je nesretni muškarac i izgubio ravnotežu te pao na tračnice, pri čemu je trenutno izgubio svijest.

Pročitajte i ovo Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi Ilustracija Velika prijetnja "Ako Ukrajina padne, ovo je sljedeća meta": Bivši general otkrio Putinov sljedeći cilj

>> Dramatična snimka: Tinejdžer automobilom pokosio skupinu pješaka

Ubrzo nakon toga, pojavio se i drugi muškarac, koji umjesto da mu je pomogao, odlučio je opljačkati ga i ostaviti da leži na tračnicama, izložen pogibelji pred nadolazećim vlakom. 38-godišnjak je pretrpio teške tjelesne ozljede, a nadolazeći vlak je djelomično prešao preko njega, odnosno prednjih pet metara kompozicije je prešlo preko njega.

'Imao je nevjerojatnu sreću. Vlak je dolazio iz drugog smijera pa ga je strojovođa uspio uočiti i prikočiti', rekao je za Aftonbladet policajac Peter Brottman. neshvatljivo mu je bilo zašto mu drugi muškarac nije htio pomoći. 'To pokazuje neuobičajenu nemilosrdnost', dodao je Brottman.

'Ukrao mu je novčanik, mobitel i zlatni lanac. Potom je skočio nazad na peron i jednostavno odšetao. Nije pozvao nikog da pomogne unesrećonom, niti hitnu službu', istaknuo je Brottman.

Incident se dogodio prošle nedjelje u sitnim jutarnjim satima, a sve su zabilježile nadzorne kamere postavljene na peron metroa. Policija se nada kako će netko uspjeti prepoznati počinitelja sa te snimke.

Unesrećenom muškarcu amputirana je polovica lijevog stopala, a desno koljeno toliko mu je smrskano, da će morati nositi protezu kako bi mogao stajati na toj nozi.

Njegova djevojka Louise šokirana je događajem. 'Plakala sam, i plakala, i plakala. Kad sam čula što se dogodilo, bila sam bijesna i puna mržnje. Šokiralo me da postoji netko tko može pustiti osobu da umre na tračnicama', izjavila je za Aftonbladet.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene