Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dogovoreno primirje

Utihnule borbe u Alepu, Turska priprema šatorski grad za izbjeglice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borbe u Alepu utihnule su u utorak navečer, izvijestio je Reutersov reporter sat vremena nakon što je dogovoreno primirje, a Turska najavila da će postaviti šatorski grad za prihvat do 80 tisuća izbjeglica iz tog sirijskog grada.

U Turskoj se trenutno nalazi oko 2,7 milijuna Sirijaca, zbog čega je zamjenik turskog premijera Mehmet Simsek na Twitteru istaknuo da je njegova država dom za najviše izbjeglica na svijetu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi pokolj u Siriji U zračnim napadima u Alepu ubijena 71 osoba Slika nije dostupna Da se krv sledi u žilama AMATERSKI VIDEO Trenutak u kojem bombe padaju na predgrađe Damaska i Alep

Pobunjenici su s Rusijom, saveznikom predsjednika Bašara al-Asada, dogovorili prekid borbi kako bi se civili i oporbeni borci izvukli iz preostalih pobunjeničkih četvrti.

Prvi autobusi očekuju se oko pet sati ujutro po lokalnom vremenu.

Otpor pobunjenika u Alepu završio je u utorak pristankom opozicije da se tijekom primirja povuče iz grada nakon godina borbi i mjeseci žestokih bombardiranja i opsade.

Pobunjenički dužnosnici objavili su ranije kako će borbe završiti u utorak navečer, a njihovi borci i civili koji su zatočeni u istočnom Alepu napustiti grad i otići u područja pod kontrolom opozicije koja se nalaze zapadno od tog grada.

Predaja ili povlačenje pobunjenika iz Alepa predstavlja kraj pobune u tom gradu koji je do prosvjeda iz 2011. godine i rata koji je uslijedio bio najveći sirijski grad.

Razbijanjem posljednjeg otpora u Alepu sirijski predsjednik Bašar Al-Assad i njegova koalicija u kojoj se nalaze ruske zračne snage i milicije koje podržava Iran postići će svoju najveću pobjedu u tom građanskom ratu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene