Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvavi napad

Sirijske snage ubile 18 ljudi u Alepu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 18 civila ubijeno je u utorak u napadu raketom zemlja-zemlja na pobunjeničku četvrt u sjevernosirijskome gardu Alepu, objavila je jedna promatračka skupina.

U Magaviru, četvrti u središtu grada, ranjeno je ili nestalo još pedeset ljudi, tvrdi sirijski Opservatorij za ljudska prava, koji za napad okrivljuje snage odane predsjednik Bašaru al-Asadu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što smjera? NEĆE OBNOVITI BOMBARDIRANJE ALEPA... JOŠ Putin: Sad nije prikladno Slika nije dostupna Ponudili im siguran prolaz BITKA ZA ALEP Sirijska vojska napreduje, pobunjenicima nude siguran prolaz ako napuste položaje

Alepo je do početka rata 2012. bio najveći grad u Siriji, a danas je podijeljen na zapadni dio koji drže režimske snage i pobunjenički istok.

U regiji Kalamunu, zapadno od glavnoga grada Damaska, vladine snage uz potporu libanonskog šijitskog pokreta Hezbolaha zauzele su područja kraj Zabadanija, zadnjega grada koji u toj regiji još drže pobunjenici.

Hezbolahov vojni ured za informiranje objavio je da su sirijska vojska i Hezbolah zauzeli nizinu kraj grada i glavnu cestu.

"Time je grad Zabadani došao pod puni nadzor sirijske vojske i naših boraca iz pokreta otpora", kaže se u Hezbolahovu priopćenju.

Hezbolah nastoji eliminirati pobunjeničke i džihadističke snage iz svih područja između libanonske granice i Damaska.

Zabadani je 12 kilometara od graničnog prijelaza na autocesti Damask-Bejrut i oko 25 kilometara sjeverozapadno od glavnoga sirijskoga grada. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene