Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanost napreduje

NOVA PRAVILA MOGLA BI SPASITI TISUĆE Liječnici će morati promijeniti svoju praksu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Struka se mora prilagoditi svakodnevnim novim saznanjima o bolestima.

Pacijenti koji bi pokazali moguće simptome da boluju od raka ubuduće bi trebali biti ranije poslani na testiranje na bolest, najavljuje News.sky.com o novim pravilima za liječnike.

Pročitajte i ovo Princeza od Walesa, Catherine Middleton Hvale njezinu hrabrost Britanski mediji u šoku nakon objave o bolesti princeze Kate: "Jednom se mora usredotočiti i na sebe" Laboratorij za sekvenciranje tumora - 3 Vrijedna investicija Ovakav laboratorij za liječenja raka uz Hrvatsku imaju još samo Njemačka i Švicarska

National Institue for Health Care Excellence (NICE) razvija nova pravila za struku, koja bi liječnike obvezala da pacijente skeniraju i pregledaju i prije pravih simptoma raka kako bi što ranije završili kod prikladnog specijalista i započeli liječenje.

Dr. Steve Hajioff s NICE-a rekao je da će novi pravilnik informirati pacijente i educirati zdravstvene radnike.

Pušenje je povezano s čak 12 vrsta karcinoma

'Nema boljih konzultacija od onih između informiranog pacijenta i educiranog zdravstvenog radnika. Pravilnik ćemo prilagoditi da ponudi dobar smjer prema napretku u brizi o pacijentima, i da se postignu bolji rezultati', kaže dr. Hajioff koji dodaje da se struka mora prilagoditi svakodnevnim novim saznanjima o bolestima.

'Stari pravilnik je izašao 2005. godine, ali od tada do danas je objavljeno puno novih istraživanja znanstvenika', napomenuo je.

Svake godine se dijagnosticira oko 300 tisuća slučajeva oboljenja od raka, a prekasna dijagnoza kriva je za oko 10 tisuća smrti svake godine, što se sada pokušava smanjiti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene