Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivirane radioaktivne tvari

Ural: Lokaliziran požar nedaleko Centra za nuklearna istraživanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šumski požar je bjesnio na sedam hektara nedaleko od Centra za nuklearna istraživanja u Snejinsku na Uralu, 1.500 km istočno od Moskve.

Ruski ministar za izvanredna stanja Sergej Šojgu je na sastanku s predstavnicima regija zahvaćenih šumskim požarima tražio od svojih službi da rade 24 sata dnevno, odnosno nastave raditi i noću. Glede šumskih požara u blizini nuklearne centrale Sarov u području Njižnij Novgoroda, 500 km istočno od Moskve, više nema žarišta, rekao je tijekom sastanka jedan dužnosnik ministarstva tog područja.

Pročitajte i ovo Ana Dorotić Čaljkušić većina nije ugrožena Puljak ostao bez vijećnice: Dorotić Čaljkušić dala ostavku i istupila iz stranke Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH kod Karlovca Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara"

Vlasti su ranije navele da ne postoji opasnost u Sarovu, pojasnivši da su sve radioaktivne tvari evakuirane iz centrale početkom tjedna.

>> VIDEO Panika u Moskvi: Diplomati bježe

Požar je na kraju lokaliziran i ne prijeti više stanovnicima, javljeno je iz regionalnog centra za hitne slučajeve. U lokaliziranju požara sudjelovao je 441 član Službe za požar i šume, kao i brojnih ministarstava, ali i 66 vozilo za hitne slučajeve, pišu RIA Novosti. (Hina/ A.V.)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene