Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne pretvoriti u tabu temu

Ahmadinedžad: Sto neodgovorenih pitanja o 11. rujnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je da još uvijek ima '100 neodgovorenih pitanja' o terorističkim napadima 11. rujna 2001. na Sjedinjene Države, izvijestila je novinska agencija Fars.

'Ne možemo dopustiti da se incident 11. rujna koristi kao izgovor za napad na ovu regiju i prolijevanje krvi nevinih ljudi i stoga taj incident treba u potpunosti razjasniti', rekao je Ahmadinedžad.

Pročitajte i ovo Napad na Izrael iron dome VIDEO Koja je tajna Željezne kupole? Pogledajte kako funkcionira najbolja protuzračna obrana na svijetu Olaf Scholz Duboko zabrinuti Nižu se osude iranskog napada na Izrael: "Ovo je novi korak u destabilizaciji regije"

Iranski predsjednik izazvao je opće zgražanje prisutnih tijekom govora održanog prošloga mjeseca u Općoj skupštini UN-a, u kojem je rekao da su 'napad organizirali neki krugovi iz američke vlade'.

'Još uvijek ima stotinu neodgovorenih pitanja i SAD mora odgovoriti na njih. Da su stvarno predstavili pouzdane dokumente mi bi im čak pomogli da uhite elemente koji stoje iza napada', istaknuo je. Po njegovim riječima, SAD i Zapad nemaju pravo pretvoriti te napade u tabu temu.

Iranski predsjednik optužio je SAD i Zapad da su iskoristili napade 11. rujna kao izgovor za napad na drugu zemlju u svrhu 'uzimanja njezine nafte i drugog nacionalnog bogatstva'.

>> Ahmadinedžad: SAD su napali sami sebe i Amerikanci to znaju

'SAD-u bi bilo najbolje da se ispriča narodu Afganistana, Iraka i Pakistana i napusti regiju', smatra Ahmadinedžad. 'U suprotnom, narod u toj regiji sam će ih izbaciti', dodao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene