Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umrla u kolima hitne pomoći jer su se izgubili na putu u bolnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mlada žena umrla je u kolima hitne pomoći, koja su se izgubila u gradu na putu do bolnice, zbog neispravne satelitske navigacije.

Bolničarka u kolima hitne pomoći prebacila se na suvozačevo sjedalo kako bi zbunjenoj vozačici dala upute kako doći do bolnice, dok je otraga uplašena pacijentica Kay Gadsby konstantno ispitivala svoju majku hoće li umrijeti.

Pročitajte i ovo Porezna reforma i plaće; ilustracija - 1 komplicirana pravila Plaće bi u novoj godini mogle kasniti: "Oni neka objasne zašto je to tako" Slika nije dostupna Poseban slučaj ljudske gluposti Prateći GPS skoro završio na dnu provalije

Njezin otac koji je vozio za kolima hitne pomoći stigao je do bolnice prije njih. Kay Gadsby, koja je patila od problema sa srcem i bubrezima umrla je nekoliko sati kasnije u bolnici.

Neiskusna vozačica kola hitne pomoći vozila je do bolnice samo jednom i to drugačijom rutom.

Hitna pomoć pozvana je poslijepodne nakon što je gospođica Gadsby kolabirala u svom domu gdje živi skupa s roditeljima.

Majka je u želji da bude s kćerkom krenula prema bolnici sa kolima hitne dok ih je otac slijedio u svojem automobilu. Rekao je kako je putem stao na benzisku stanicu, čekao u redu te opet uspio stići do bolnice 15 minuta prije kola hitne pomoći.

'Žena mi je rekla da su putem prema bolnici pogrešno skrenuli te neko vrijeme kružili kako bi našli pravi smjer,' dodao je.

Bolničarka koja je bila zadužena za brigu o Kay, više je vremena provela gledajući kroz prozor davajući upute vozačici kamo da vozi.

'Razgovarali smo s liječnicima i nitko nam zaista nije mogao potvrditi da li bi Kay preživjela da je stigla u bolnicu na vrijeme. No kašnjenje je sigurno pogoršalo cijelu situaciju. Bila je naše jedino dijete i ništa je više ne može vratiti,' požalio se neutješni otac.

Prisjećajući se putovanja do bolnice gospođa Gadsby kaže: 'Kay je paničarila i stalno pitala hoće li umrijeti. Ne mogu vjerovati da je više nema.'

Kay Gadsby imala je transplantaciju srca i bubrega 1998. Nakon pet godina imala je i drugu transplantaciju bubrega te bila na dijalizi čekajući treću transplantaciju s obzirom da taj organ nije prihvaćen.

Otac je rekao da joj je otkazalo srce na putu prema bolnici. Liječnici su pokušali reanimaciju no kasno navečer proglasili su smrt. Obitelj je odlučila tužiti bolnicu i hitnu pomoć te se nadaju da će tako dobiti barem neku satisfakciju. 

Glasnogovornik bolnice izjavio je: ‘Satelitska navigacija hitne pomoći pokvarila se na putu prema bolnici, a vozačica koja uglavnom radi na tom području skrenula je krivim putem.’ 

‘Bolničarka otraga kojoj je taj dio grada poznat davala je upute vozačici kamo da vozi. Cijelo to vrijeme stanje pacijenta pozorno je praćeno, a krivo skretanje dovelo je do kašnjenja od svega nekoliko minuta.’ 

Dodao je kako će osoblje biti pozvano na dodatan trening kako bi znali gdje se nalaze bolnice u gradu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene