Obavijesti Video Pretražite Navigacija
svima poništeni kartoni

Umjesto da ih cijepi, primalja djeci davala homeopatske pripravke: Roditeljima nudila poseban "program"

Dijete prima cjepivo, ilustracija
Dijete prima cjepivo, ilustracija Foto: Getty Images
Jeanette Breen iz New Yorka lažirala je dokumentaciju o cijepljenju, a djeci je davala alternativne pripravke. Zdravstvene vlasti kaznile su je s 300.000 dolara, te joj je trajno zabranjen pristup državnom registru imunizacije.

Ured za zdravstvo u New Yorku poništio je sve potvrde o cijepljenju za oko 1500 djece koja su umjesto cjepiva protiv bolesti primila homeopatske pelete koje zdravstvene vlasti ne priznaju kao lijek. Ako žele nastaviti pohađati škole i vrtiće, roditelji će ih morati odvesti na pravo cijepljenje protiv ospica, zaušnjaka, dječje paralize, vodenih kozica, hripavca, hepatitisa B i još mnoštva drugih bolesti.

Primalja Jeanette Breen, koja je već i pred mirovinom, roditeljima je nudila "program" umjesto zakonom propisanog cjepiva najviše tijekom upisa u školsku godinu 2019/2020. "Program" se sastojao od serije homeopatskih pripravaka koji se uzimaju oralno.

Pročitajte i ovo Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture Očekuju odgovore Mrak Taritaš o aferi s Geodetskim fakultetom: "Ovo poprima sve strašnije razmjere. Ministrica Obuljen Koržinek sad se već dobrano preznojava"

Većina zahvaćene djece je s Long Islanda, na kojem se nalazi i klinika u kojoj primalja radi. Svima su poništeni kartoni o cijepljenju i roditelji su upućeni da odvedu djecu na cijepljenje.

Primalja je pak dobila novčanu kaznu u iznosu od 300.000 dolara, od kojih je odmah platila 150.000 pa je oslobođena plaćanja ostatka kazne. Njezin odvjetnik kazao je kako je Breen desetljećima obiteljima pružala izvrsnu skrb, a sad se bliži kraju karijere te je plaćanjem kazne, i ovaj incident ostavila iza sebe, prenosi Independent

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene