Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnja se na skupinu Pink Panther

Pink Panther? Opljačkana draguljarnica u Ženevi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sred bijela dana, četiri naoružana lopova upala su u draguljarnicu u Ženevi i ukrali robu u vrijednosti nekoliko milijuna franaka, a nakon toga pobjegli na skuterima, požalio se opljačkani libanonski vlasnik.

Jedan je pljačkaš svladao privatnog zaštitara na ulazu, dok su ostali pljačkali draguljarnicu. Pljačkaši su nosili šešire i perike te su govorili ruskim ili nekim drugim slavenskim naglaskom. Jučer popodne upali su u draguljarnicu Chatila, a uspjeli su pobjeći prije dolaska policije. Iako je zaposlenica uključila alarm, policija je došla nakon što su lopovi već pobjegli na skuterima. 'Unatoč mojim godinama, borio sam se jednim od njih, rekao je 75-godišnji Elie Chatila, koji je procijenio da je u pljački izgubio nekoliko milijuna franaka.

Pročitajte i ovo Ilustracija U subotu Umirovljenici traže 13. mirovinu: O njihovu zahtjevu glasat će se na referendumu, hoće li tim putem i Hrvatska? Nakit je ukraden na izložbi u Duždevoj palači (Foto: MUP RH) Osumnjičena 4 Hrvata Pogledajte video senzacionalne pljačke dragulja: Glumili da ih zanima izložba, a zapravo krali nakit

>> Muškarac uhićen zbog londonske pljačke dragulja

Ostavljen vrijedan prsten

'Pogledajte ovo, ostavili su prsten u vrijednosti većoj od 500.000 franaka. Moja je trgovina u katastrofalnom stanju. Čekam osiguravatelje', rekao je Chatila za Reuters. Glasnogovornik policije Eric Grandjeen kaže kako su detektivi analizirali otiske prstiju i DNK pronađen u draguljarnici, no nisu pronašli izravnu vezu s 'Pink Patherima', međunarodnom bandom kradljivaca dragulja koji su izveli napade na luksuzne trgovine u Parizu, Londonu i drugim europskim gradovima u posljednjih nekoliko godina. Iako izravna povezanost još nije utvrđena, sumnja se da su pljačkaši pripadnici poznate balkanske kriminalne skupine Pink Panther.

Pljačka je izvedena u tri sata poslijepodne i trajala je manje od dvije minute. Draguljarnica se nalazi u Rue de Rhone, jednoj od najskupljih trgovačkih ulica u Ženevi u kojoj se nalaze trgovine najpoznatijih svjetskih marki odjeće, satova i druge luksuzne robe. Ta je ulica, smještena odmah u ženevski stari grad i kuću Jeana Calvina, tijekom ljetnih mjeseci prepuna turista.  Policija istražuje pljačku koja je šokirala stanovnike Ženeve, koji svoj grad doživljavaju kao jedan od mirnijih i sigurnijih.

Kupujete li dijamante?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene