Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ruski napad' na Ukrajinu

Ukrajinsko topništvo uništilo dio ruskog oklopnog konvoja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajinsko je topništvo uništilo veliki dio ruske oklopne kolone od 23 vozila koja je tijekom protekle noći ušla u Ukrajinu.

Ukrajina je u petak objavila kako je uništila dio kolone ruskih oklopnih vozila koja je u noći s četvrtka na petak ušla u Ukrajinu.

Pročitajte i ovo Henry Zeffman Promjene u Britaniji VIDEO Reporter ostao u šoku kad je shvatio tko će biti novi ministar: "Mislim da nisam poblesavio. Još uvijek to probavljam" Bivši britanski premijer David Cameron na konferenciji Oslo Business Forum (Foto: Oslo Business Forum) Ne može bez politike Bivši britanski premijer, za čijeg je mandata izglasan Brexit: Za Veliku Britaniju najbolje bi bilo da ostane u Europskoj uniji

Ukrajinsko topništvo uništilo je 'značajni dio' ruske oklopne kolone od 23 vozila koja je tijekom protekle noći ušla u Ukrajinu, kazao je predsjednik Petro Porošenko britanskom premijeru Davidu Cameronu, prema internetskoj stranici ukrajinskog predsjednika.

Konvoj od 280 ruskih vozila prestašio Ukrajince - Boje se vojne intervencije!

Glasnogovornik ukrajinskih oružanih snaga u petak je kazao kako su kolonu pratili od prelaska granice te su ukrajinske snage napale rusku kolonu na teritoriju Ukrajine.

'Poduzete su odgovarajuće akcije i dio nje više ne postoji', rekao je glasnogovornik Andrij Lisenko.

Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen u petak je kazao kako se tijekom noći dogodio 'ruski upad' u Ukrajinu, ali ga nije okarakterizirao kao invaziju.

'To samo potvrđuje stalni dotok oružja i ljudi iz Rusije u istočnu Ukrajinu i jasno pokazuje nastavak umješanosti Rusije u destabilizaciju istočne Ukrajine', istaknuo je.

Putin više ne skriva upletenost: Ruski vojni konvoj ušao je u Ukrajinu!

NATO je ranije u petak objavio da Savez ispituje navode dva britanska lista da je kolona od 23 ruska oklopna vozila prešla granicu s Ukrajinom u noći s četvrtka na petak.

Britanski ministar vanjskih poslova Philip Hammond pozvao je u Bruxellesu da se ruske oružane snage, ako ih ima u Ukrajini odmah povuku, a njegov švedski kolega Carl Bildt osudio je "teško kršenje" međunarodnog prava.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova u petak je u priopćenju ustvrdilo da ukrajinske snage sudjeluju u snažnim borbama na istoku Ukrajine kako bi zaustavile humanitarnu pomoć regiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene