Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više novca za vojsku

Ukrajinski parlament odbio ostavku premijera Jacenjuka i podignuo porez

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jacenjuk je prošli tjedan predao ostavku jer zastupnici u parlamentu nisu isprve poduprli njegov prijedlog amandmana na proračun.

Ukrajinski parlament odbacio je u četvrtak ostavku premijera Arsenija Jacenjuka i prihvatio izmjene proračuna koje je on zatražio kako bi se povećala potrošnja na vojsku i izbjegao bankrot države.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Europski parlament sdp objavio liste DIP od ponoći prima kandidature za Europski parlament, za kršenje izborne šutnje ozbiljne novčane kazne

Jacenjuk je prošli tjedan predao ostavku jer zastupnici u parlamentu nisu isprve poduprli njegov prijedlog amandmana na proračun. U četvrtak su zastupnici ponovno glasali, poduprli amandmane i pljeskali Jacenjuku te zatim velikom većinom glasali o odbijanju njegove ostavke, piše Reuters.

'Prihvatili smo u cijelosti zakon koji dopunjuje državni proračun za 2014.', rekao je predsjednik parlamenta Oleksander Turčinov.

'Na mjestu pada MH17 moglo bi biti još do 80 mrtvih tijela'

Jacenjuk je bio tražio promjene proračuna kako bi se nadvladala kriza nastala manjim prihodima i podignula ukupna potrošnja. Tražio je i da se odobri dodatnih 9,1 milijarda hrivna, što je oko 4,3 milijarde kuna, za vojnu operaciju protiv proruskih separatista na istoku Ukrajine.

Ukrajinski parlament podignuo je porez na dohodak za 1,5 posto i time kani financirati rat protiv pobunjenika. Taj novi namet vrijedi do 1. siječnja 2015., objavio je dpa.

Jacenjuk je bio podnio ostavku 24. srpnja pošto su dvije stranke, Udar i Svoboda izašle iz vladajuće koalicije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene