Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve bolje naoružani

Ukrajina: NATO zabrinut zbog oružja koje koriste separatisti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Utvrdili smo da Rusija i dalje dopušta prelazak plaćenika i teškog oružja preko svoje granice u Ukrajinu', tvrdi dužnosnik NATO-a.

NATO je zabrinut sve većom sofisticiranošću teškog oružja koje koriste separatisti na istoku Ukrajine, izjavio je u petak jedan dužnosnik saveza u Bruxellesu.

Pročitajte i ovo Vladimir Zelenski Članak 5. Ukrajina neće dobiti poziv za NATO: To bi zapravo značilo sukob s Rusijom Ilustracija Tenzije i težnje Ako Ukrajina izgubi rat, mađarski krajnji desničari žele dio teritorija: ''Naša poruka je vrlo jednostavna''

'Zabrinuti smo sve većim brojem teškog oružja koje koriste separatisti na istoku Ukrajine i rastućom sofisticiranošću opreme', rekao je dužnosnik, koji je tražio da ostane neimenovan.

'Utvrdili smo da Rusija i dalje dopušta prelazak plaćenika i teškog oružja preko svoje granice u Ukrajinu', dodao je on.

Dužnosnik NATO-a nije htio komentirati okolnosti tragedije zrakoplova Malaysia Airlinesa u Ukrajini, u kojoj je život izgubilo 298 putnika i članova posade, napominjući da ne želi ulaziti u 'područje obavještajnog rada'.

Ukrajinska strana optužuje pobunjenike da su srušili zrakoplov modernim raketnim sustavom zemlja-zrak.

Dužnosnik NATO-a je potvrdio da su zrakoplovi NATO-a za rano radarsko upozoravanje i kontrolu zračnog prostora (AWACS) u vrijeme nesreće bili iznad Poljske i Rumunjske, ali da tek treba pregledati materijal koji su snimili.


'Rušenje zrakoplova MH17 je teroristički čin!'

'Zbog velike udaljenosti od mjesta na kojem se dogodila nesreća, ne očekujemo da su naši uređaji zabilježili incident', dodao je .

Glavni tajnik NATO-a Anders Fogh Rasmussen u četvrtak je izjavio da 'odmah treba otvoriti sveobuhvatnu i neometanu međunarodnu istragu kako bi se utvrdile činjenice, a oni koji bi mogli biti odgovorni brzo doveli pred lice pravde'.

On je ocijenio da je 'nestabilnost koju su u regiji stvorili separatisti uz potporu Rusije stvara sve opasniju situaciju'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene