Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vojna akcija

Ukrajina nastavlja protuterorističku operaciju na istoku zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč sporazumu u Ženevi, Ukrajina nastavlja vojnu akciju protiv proruskih separatista

Ukrajinska vojna akcija protiv proruskih separatista na istoku zemlje nastavit će se unatoč četverostranom dogovoru postignutom u Ženevi, objavili su u petak dužnosnici ukrajinskih službi sigurnosti.

Pročitajte i ovo Osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi dovedeni su pred sud - 7 Brutalne metode Cure snimke mučenja terorista: Jednom na genitalije prikopčali elektrode, drugog tjerali da pojede dio vlastitog uha Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori"

'Protuteroristička akcija još traje, a koliko to će ovisiti o tome koliko dugo teroristi ostanu u našoj zemlji', rekla je novinarima Marina Ostapenko, glasnonovornica Službe državne sigurnosti.

Ženeva: Počeli pregovori o Ukrajini

Sporazum u Ženevi, koji su postigli SAD, EU, Ukrajina i Rusija predviđa razoružanje ilegalnih naoružanih skupina. Sve ilegalne oružane skupine moraju se razoružati, sve ilegalno zauzete zgrade moraju biti vraćene, sve ulice, trgovi i druga javna mjesta u ukrajinskim gradovima moraju biti oslobođeni, stoji u dokumentu.

Nadzorna misija Organizacije europsku sigurnost i suradnju (OESS) će biti zadužena pomoći ukrajinskim vlastima da pokrenu te mjere. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene