Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zajedno u proizvodnju

Ukrajina, Kazahstan i Rusija zajednički će obogaćivati uranij

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukrajina, Rusija i Kazahstan zajednički će proizvoditi nuklearno gorivo, rekao je u Kijevu ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič.

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za tisak s kazahtanskim predsjednikom Nursultanom Nazarbajevom, Janukovič je rekao da su on i Nazarbajev upravo potpisali plan za državne agencije za atomsku energiju Ukrajine, Kazhstana i Rusije o vađenju, obradi i distribuiranju uranija za uporabu u sve tri bivše sovjetske republike.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

'Mi (Ukrajina) već smo potpisali prethodni sporazum s ruskim predsjednikom Viktorom Medvedevom (o stvaranju zajedničke tvrtke za obogaćivanje uranija) i sada možemo reći da postoji trojni sporazum', rekao je Janukovič. Dio obrade uranija i proizvodnje goriva obavljat će se u ukrajinskim tvornicama, a vlasnički udio triju zemalja u zajedničkom poslu bit će jednak, rekao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene