Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne odustaju

Tajna vojna jedinica trebala bi otjerati Ruse iz Ukrajine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije godine su godine od kijevskih krvavih prosvjeda na Maidanu.

Ukrajina je formirala posebnu jedinicu koja bi trebala vratiti područje Krima pod njezinu kontrolu, izjavio je ministar unutarnjih poslova.

'Nemamo ništa. Trebamo novu vojsku, novu nacionalnu gardu, novu policiju. To je ono na čemu ukrajinska vlada sada radi. Kada to uspostavimo, uz dovoljno volje i želje, Krim će ponovno biti naš', poručio je Arsen Avakov, ministar unutarnjih poslova.

Naglasio je da Kijev trenira posebnu jedinicu koja bi trebala ostvariti glavni cilj a to je osvajanje Krima.

'Obučavamo dečke uz pomoć Mustafe Džemileva i Refata Čubarova (lideri krimskih Tatara). To je projekt koji će nas pripremiti za Krim', kazao je Avakov.

Osim toga, predsjednik Petro Porošenko naredio je da se pojača prisutnost vojske na granici između Ukrajine i Krimskog poluotoka. No, proruski separatisti ne boje se ovih prijetnji.

'To su samo prazne prijetnje koje nas neće zastrašiti. Mi ovdje imamo najmodernije naoružanje i najbolje vojnike', izjavio je guverner Sevastopolja Sergej Menyailo dodajući kako bi ukrajinske trupe trebale brinuti o tome kako će dati petama vjetra ako napadnu rusku vojsku, prenosi RT.
 

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin i savastopoljski upravitelj Mikhail Razvožajev Pogođeni ciljevi Ukrajina tvrdi da je u napadima pogodila ruske brodove, Rusi tvrde: "Samo su im oštećeni prozori" Vladimir Putin Ukrajinci bijesni Rusi likuju zbog papine izjave: "To je poruka Zapadu da prizna da je u krivu"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene