Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga za nestalima

Kapetan potopljenog trajekta: 'Žao mi je'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kapetan potonulog trajekta uhićen je i prijeti mu pet točaka optužnice. Ronioci su uočili tri tijela u trajektu, ali nisu uspjeli razbiti staklo i doći do njih.

Kapetan južnokorejskog trajekta pri čijem prevrtanju je poginulo 29 ljudi, a 274 nestalo, uhićen je, javila je južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Pročitajte i ovo Darko Obradović, stručnjak za sigurnost Dramatična potraga Sigurnosni stručnjak o istrazi oko nestale Danke: "Ne bi se otkazivala potraga da se nije dogodio preokret" Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Nestala u utorak U BiH uhitili trojicu koji su tvrdili da imaju informacije o malenoj Danki, nevjerojatno je što su izjavili nakon uhićenja

Yonhap je rekao kako kapetanu Lee Joon-seoku (69) prijeti pet točaka optužnice uključujući zanemarivanje dužnosti i kršenje pomorskog zakona.

Istražitelji su ranije već rekli kako Lee nije bio na brodskom mostu u srijedu u vrijeme kada se trajekt počeo oštro naginjati, a da je za kormilom bio niži časnik. Uhidbeni nalog je u petak izdan za Leeja, časnika za kormilom i još jednog člana posade jer nisu izvršili svoju dužnost i pomogli putnicima.

Otkrivena grozna istina u vezi poruka 'preživjele' djece s potopljenog trajekta

Policija je Leeja ispitala, a on je izrazio žaljenje zbog svega što se dogodilo, te dodao da se pognute glave ispričava obiteljima žrtava.

'Dao sam upute o trasi i nakratko otišao u spavaću sobu, a zatim se (potonuće) dogodilo', rekao je. 'Struja je bila vrlo jaka, temperatura oceana bila je niska i smatrao sam da će se ljudi, ako napuste trajekt bez odgovarajuće opreme, suočiti s mnogim drugim poteškoćama', objasnio je zašto odmah nije izdao nalog za evakuaciju.

Zamjenik ravnatelja se ubio

Zamjenik ravnatelja južnokorejske srednje škole koji je bio u pratnji stotina učenika na trajektu počinio je samoubojstvo, priopćila je u petak policija dok je sve manje nade da će se pronaći živ itko od 274 nestalih.

Trajekt Sewol s 476 putnika i članova posade prevrnuo se u srijedu na putu iz luke Incheon prema južnom turističkom otoku Jeju.

Reuters javlja kako su ronioci kroz prozor trajekta uočili još tri tijela, ali nisu upjeli doći do njih. Bezuspješno su pokušavali razbiti staklo.

Kriminalistička istraga: Kapetan prvi pobjegao s broda i ostavio djecu u njegovoj utrobi!

Vjerojatnost da je netko od nestalih putnika preživio potonuće vrlo je mala. U petak je službeno potvrđena smrt 29 ljudi, njih 174 je spašeno, a 273 nestalo.

Rodbina nestalih putnika akciju spašavanja gleda uživo. U skloništu u kojem su smješteni  prenosi se na dva velika ekrana.

Za subotu je isplanirano 40 urona tijekom kojih će spasioci pokušati ući u trajket i doći barem do dijela nestalih putnika. (Hina/Ma.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene