Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Uhićeni gradonačelnici optuženi za pomoć mafijašima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska policija je uhitila pet osoba, tri čelnika gradskih uprava i dva mafijaša, u operaciji provedenoj u ponedjeljak protiv 'ndranghete, mafijaške organizacije u Calabriji, na jugu Italije.

Uhićeni su 62-godišnji gradonačelnik Giorgio Dal Torrione i 32-godišnji dogradonačelnik Rosario Schiavone grada Gioia Tauro, te gradonačelnik mjesta Rosarno, 68-godišnji Carlo Martelli. 

Pročitajte i ovo Ilustracija VENDETA U ITALIJI Mafijaši su sve dovitljiviji: Imali su lukav plan kako da otruju svećenika, ali im nije uspjelo Takeshi Ebisawa Pripremali se godinama Japanski mafijaški bos pao u velikoj akciji, njegova smrtonosna pošiljka mogla je promijeniti svijet: "Jezivo je zamisliti posljedice..."

Sva trojica su optužena za vanjsko sudjelovanje u mafijaškom udruživanju, jer su omogućili zaposlenje jednom od osuđenika za mafijaško udruživanje, 39-godišnjem odvjetniku Gioacchinu Piromalliju, koji je sada ponovno uhićen, kao i njegov rođak, 64-godišnji Gioacchino Piromalli.

Time što su dali posao odvjetniku koji je bio osuđen za mafijaško udruživanje, gradonačelnici su pripomogli njegovu ukljućivanju u gradsku upravu. 

Klan Piromalli jedan je od najmoćnijih među mafijaškim klanovima u talijanskoj regiji Calabriji. 

Gradsko vijeće Gioia Taura već je ranije raspušteno zbog infiltriranja mafije u upravu, a gradonačelnik i dogradonačelnik su bili također suspendirani, a sada su i uhićeni zbog pomaganja mafijašima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene