Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povezuje se s napadom

Uhićena još jedna osoba zbog napada u Sarajevu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Bosni i Hercegovini uhitila je još jednu osobu koja se povezuje s napadom na veleposlanstvo SAD u Sarajevu počinjenim krajem listopada, potvrdilo je državno odvjetništvo BiH koje vodi istragu o tome slučaju.

Kako je objašnjeno, po nalogu državnog odvjetništva policija je tijekom dana pretražila više lokacija u selu Ošve kod Maglaja u središnjoj Bosni te u samom Maglaju, a slična akcija izvedena je i u Gornjoj Maoči kod Brčkog gdje je i uhićena četvrta osoba osumnjičena za sudjelovanje u terorističkom napadu od 28. listopada.

Ošve i Gornja Maoča poznati su kao mjesta koja okupljaju pristaše radikalnog islamskog pokreta vehabija, kojemu pripada i Mevlid Jašarević, počinitelj napada na američko veleposlanstvo u Sarajevu.

Jašarević, koji je ranjen tijekom policijske intervencije nalazi se u zatvoru u Sarajevu i protiv njega se vodi istraga. Kao i za njega, sud BiH je odredio jednomjesečni pritvor i za Dinu PečenkovićaMaoče te Muniba Ahmetspahića iz Zenice iz . Oni su uhićeni za pomaganje Jašareviću, a utvrđeno je kako su ga njih dvojica dovezli u Sarajevo iz Maoče na dan napada. (Hina)

 

Pročitajte i ovo Miljacka Privezani zajedno Užas u Sarajevu: Iz Miljacke izvučena tijela majke i četverogodišnjeg djeteta Slika nije dostupna ‘Ovaj postupak mi ne podržavamo!' Pogledajte što kaže vođa vehabija na napad u Sarajevu!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene