Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tužiteljstvo BiH objavilo

Uhićen bosanski Srbin osumnjičen za genocid u Srebrenici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši pripadnik policije bosanskih Srba Dragan Nešković uhićen je u srijedu u Bijeljini pod sumnjom da je sudjelovao u genocidu počinjenim nad Bošnjacima u Srebrenici u srpnju 1995. godine, objavilo je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

Neškovića su po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine pri Tužiteljstvu BiH uhitili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Nešković je nakon uhićenja predan državnom tužiteljstvu iz kojega je najavljeno kako će od Suda BiH tražiti da mu se odredi pritvor.

Pročitajte i ovo Snimke uništenja u Gazi Odbijen zahtjev Izraela Međunarodni sud donio presudu o izraelskom napadu na Gazu: "Moraju poduzeti hitne mjere..." Obitelj oplakuje mrtve u Gazi Ljudska prava Izvjestiteljica UN-a upozorila na ono što čini Izrael: ''Nikada nisam vidjela takav horor''

>> BiH: Sjećanje na tragediju Srebrenice

Nakon pada srebreničke enklave u ruke bosanskih Srba u srpnju 1995. godine ubijeno je više od osam tisuća bošnjačkih muškaraca i dječaka. Sud BiH je zbog sudjelovanja u tim zločinima do sada pravomoćno osudio osudio šest bivših pripadnika policije Republike Srpske a u Sarajevu su u tijeku suđenja još sedmorici optuženih za genocid.(Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene