Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obećanje

Uganda kaže da će uhvatiti Konyja živog ili mrtvog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uganda je priopćila da će uhvatiti Josepha Konyja živog ili mrtvog nakon što je na internet postavljen polusatni film koji govori o zločinima njegove Božje vojske otpora (LRA) i koji je izazvao val međunarodne potpore.

Militantna skupina LRA je ozloglašena zbog brutalnog nasilja koje provodi i otmica djece. Dječake pretvara u ratnike, a djevojčice u seksualne robinje. Kony i njegovi borci protjerani su iz sjverne Ugande 2005. nakon što su terorizirali tamošnje stanovništvo gotovo dva desetljeća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zbog državnog udara U Srednjoafričkoj Republici prekinuli lov na zloglasnog Josepha Konyja Slika nije dostupna Nakon oštrih kritika Stigao i nastavak kontroverznog dokumentarca Kony 2012.

>> 'Vidjeli smo ovu djecu. Čuli smo njihove vapaje. Ovaj rat mora završiti. Nećemo stati. Nećemo se bojati.'

'Sav taj urnebes oko Konya i njegovih zločinačkih aktivnosti je dobar u smislu da će oni koji nisu znali saznati kakvo je Kony čudovište. Ali, sada je prekasno', rekao je glasnogovornik ugandskog ministarstva obrane Felix Kulayigye u izjavi za Reuters.

'Moglo bi dugo potrajati, ali mi ćemo uhvatiti Konyja, živog ili mrtvog. Koliko je godina trebalo da se okonča sukob u Sjevernoj Irskoj? Tako i naša potjera za Konyjem može dugo potrajati ali će jednoga dana završiti', kazao je.

Ovaj polusatni video na YouTubeu, kojega je napravio slabo poznati tim filmaša u San Diegu, uputio je emocionalni apel ugandskim oružanim snagama da uhvate vođu LRA do kraja ove godine. Film je do četvrtka pogledan gotovo 40 milijuna puta. (Hina)

KONY 2012 from INVISIBLE CHILDREN on Vimeo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene