Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpora i savjetovanje

Lov na zločinca: Još vojnika i zrakoplova krenulo u potragu za Konyjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dodatna potpora iz Washingtona stiže snagama Afričke unije u lovu na jednog od najtraženijih svjetskih zločinaca Josepha Konyja.

Američki predsjednik Barack Obama najavio je slanje dodatnih vojnih resursa uključujući i zrakoplove u lov na zloglasnog vođu ugandske paravojske (LRA) Josepha Konyja. Bijela kuća nje precizirala koliko će ljudi slati u Ugandu, no Washington Post doznaje kako će kao pojačanje ići 4 Osprey zrakoplova te 150 pripadnika odjela specijalne operacije američkog zrakoplovstva.

Pročitajte i ovo Vježba ŠTIT 24 Trening za upravljanje u kriznim situacijama: Održana vježba policije i američkog veleposlanstva Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

Vojni zrakoplovi bit će stacionirani u Ugandi, no koristit će se i na području drugih zemalja u kojima je LRA aktivna - Srednjeafrička republika, Kongo i Južni Sudan.

Šokantne fotografije otkrivaju brutalnost Konyjevog terora

'Slanje dodatnih snaga ne znači i promjenu u prirodi američke uloge u ovoj akciji. SAD je ovdje kao potpora i savjetnik, a vodstvo ostaje u rukama Afričke unije', kaže glasnogovornica Nacionalnog sigurnosnog vijeća Caitlin Hayden.

Ujedinjeni narodi i udruge za zaštitu ljudskih prava optužuju LRA za masovna ubojstva i sakaćenja civila te otmice na tisuće djece koje su kasnije prisiljavana postati vojnici i seksualno roblje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene